L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.476
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 41.105

diumenge, 14 de novembre del 2021

IMPORTANT: S'adjudica per 408.789 euros la mota del riu Vaca. Legalitza Vergeret, ens defensa d'inundacions i crea una via ciclopeatonal.

 

L’Ajuntament ha adjudicat a l'empresa "Canalizacions y derribos Safor SL" (CADERSA) del projecte “Condicionament ambiental en la via ciclopeatonal del marge esquerre del Riu Vaca”. L'empresa executarà l'obra per 408.789 euros, amb la qual cosa i vist que el valor inicial de la subhasta d'adjudicació a la baixa era de 500.000 euros, les arques municipals es beneficien d'una reducció de vora 93.000 euros.  

L'adjudicació culmina les gestions que Compromís va iniciar en la passada legislatura amb la Confederació i desmenteix de nou la cançoneta de la dreta que el nou govern municipal no gestiona res, ni fa obres ni executa inversions.

El projecte, l'inici del qual podem considerar imminent, és la solució per als problemes del  tram del riu Vaca en el Sector Vergeret, i forma part del projecte total de mur de defensa contra les avingudes del riu aprovat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. 

Zona de construcció de la mota i via ciclopeatonal

 

Cal saber primer que res...

La construcció del mur-mota permetrà legalitzar les finques del Vergeret construïdes en zona inundable pel govern del PP i també protegir el nucli urbà de Tavernes de les inundacions del riu.

El projecte total comprén la construcció d’aquesta mota al llarg de 1’5 km del Vaca, entre l'assut i el Tol·lo, integrada en l'entorn i amb variacions entre 1,50 i 2 metres d'altura al llarg del recorregut. El voltant del riu serà zona verda i la mota es plantarà amb arbres autòctons de ribera i vegetació mediterrània, especialment enfront de la zona dels edificis del Vergeret.

Zona esquerra del Vaca, Vergeret.

 

 Cal saber que es licita una part del total

La licitació afecta el sector del Vergeret, en l’Avinguda de les Corts Valencianes, i és un projecte pensat per a assegurar la protecció de les persones i béns front a possibles inundacions, preservar el bon estat del domini públic hidraulic (DPH), previndre el bon estat dels ecosistemes aquàtics i protegir el regim dels corrents en casos d’avingudes.

En aquest tram, el projecte contempla una mota de protecció amb una part superior de 2 metres amb talussos 2/3, protegida amb geomalla i plantació d’espècies arbustives, tot i que l’alçada de la mota serà variable segons l’Estudi d’Afecció de cada zona del tram. La protecció del talús serà mitjançant geocel·les amb aplicació d’hidrosembra.

En aquest tram hi ha projectat un carril compartit per vianants i bicicletes, de 3’50 metres d’amplada amb paviment Aripac. Entre la mota i el carril, es contempla la plantació d’arbres, pavimentació de grava i terra morterenca, i col·locació de mobiliari urbà (bancs, papereres...). La coronació de la moto disposarà de dos miradors amb accés en rampa i protegits amb baranes d’acer "corten".

 

  

El projecte integra en el paisatge la zona d’actuació, procedirà a l’eliminació de canyes, espècie invasora, per a introduir les de vegetació autòctona que incremente la biodiversitat d’espècies i hàbitats.

La integració ambiental s’aconseguirà amb la plantació de:

 Arbres: Populus Alba (alber blanc), Populus Nigra (alber negre o pollancre) i Salix Alba (Salze blanc).

Arbustivas: Santolina Rosmarinifolia (botonera), Thymus Vulgaris (timor), Rosmarinus Officinalis (romer) , Lavandula Angustifolia (lavanda), Genista Scorpius (argelaga borda) i Myrthus Communis (murta) .

La idea és crear en la banda de l’Avinguda de les Corts Valencianes un espai lúdic, a més de les obres de protecció contra avingudes.