L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 4 de novembre del 2021

Dos membres del Centre Excursionista guanyen el Ral·li d'Escalada de Riglos (Osca), modalitat mixta.

.

Álvaro Vernich Merino i Regina Zacarés López , els dos membres del  Centre Excursionista de Tavernes secció escalada, van guanyar el Ral·li d'Escalada a Riglos, nucli urbà que pertany al municipi de Las Peñas de Riglos, a la comarca de la Foia d'Osca.
.
Els dos escaladors van aconseguir completar 4 vies (La Caiguda dels Déus, Mosquits, Directa als Cims i Adamelo+) amb la qual cosa van sumar un total de 910 metres i aconseguiren la primera posició en categoria mixta i la setena posició en la general.

El Ral·li de Riglos es caracteritza per ser una de les proves més físiques de la lliga, per la classe de roca. Hi ha vies de totes les dificultats i predominen els enfonsaments sobre grans roques. És per això que resulta una escalada atlètica.

En aquesta edició, van participar 22 cordades procedents de tot arreu d'Espanya. La prova es va iniciar a les 8 del matí aprofitant els primers raigs de sol. Durant 10 hores els dos escaladors del Centre Excursionista van ascendir i van descendir tantes vies com van poder, finalitzant la prova a les 18 hores.

Els ral·lis d'escalada consisteixen a escalar un màxim nombre de vies, per a acumular el major nombre de punts possibles durant un període de temps estipulat. Aquestes vies són seleccionades prèviament per l'organització i cada via té assignada una puntuació segons la longitud i dificultat.

El calendari dels pròximes lliga de ral·li són en: La Cabrera (Comunitat de Madrid), Els Mallos de Riglos (Aragó), Vall de Leiva (Regió de Múrcia), El Chorro (Andalusia), El Penyal d'Ifach (País Valencià ). Enguany, per la Covid-19, les proves de la Lliga de Ral·li  s'han hagut d'agrupar en un període de temps breu, i les proves han passat d'una durada de 12 hores a una durada entre 8 i 10 hores per les condicions de la llum solar.  

Remés