L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 15 de novembre del 2021

El valler Francesc Burgos "El Triangulista" obté amb "Plàstic EP" el guardó al millor disc per a la família dels "Premis Ovidi Montllor"

 

"El Triangulista", l'alter ego del valler Francesc Burgos (Tavernes 1976), va ser ahir diumenge un dels  protagonistes en la gala d'entrega dels "Premis Ovidi Montllor" en aconseguir el guardó al "Millor Disc per a Públic Familiar" per 'Plàstic EP'. Francesc Burgos va recollir el reconeixement entre aplaudiments al Teatre Capitolio de Godella.

"Plàstic EP" és un disc produït per "LaCasaCalba" i  contava amb dues nominacions i finalment va quedar per davant dels altres escollits (Dani Miquel, Ramonets i Marcel el Marcià) en una categoria que el Col.lectiu Ovidi Montllor estrenava en aquesta edició i que apareixerà els anys en què hi haja una producció significativa en tal àmbit. "Plàstic-tic-tic", un espectacle que s'adiu i complementa el disc premiat, vam poder gaudir-lo el passat mes de maig a Tavernes.  


"El Triangulista" des de l'escenari va dedicar a amics, companys i família la creació d'un projecte “conceptual de conscienciació que arriba en un moment bastant tràgic que anirà a més si no deixem de consumir el planeta”. La directiva del Col.lectiu Ovidi Montllor (COM), que organitza els Premis de 2006 ençà, destacava que, una vegada més, ha estat l’any de major producció discogràfica amb 231 registres.


 

La cançó homònima del disc va ser la base del videoclip "Plàstic", presentat als premis en la modalitat de videoclips i que compatia nominació amb La Fúmiga, Àlex Blat i el "Llepolies" de Zoo, que es va endur el guardó.

'Plàstic EP' és la primera producció musical d’El Triangulista, un treball artesanalment desenvolupat per l’artista, qui ha interpretat, gravat i mesclat quatre cançons amb un munt d’instruments que no són instruments (poals de fem, caixes de te, claus de casa, taula de fusta, etc.), que està disponible en una edició limitada en vinil i en plataformes digitals.

 

 

 Qui és "El Triangulista"?

"El Triangulista" és l’alter ego artístic del valler Francesc Burgos, qui ja compta amb vint anys de trajectòria encapçalant diferents projectes, tant en l’àmbit de la gestió cultural (LaCasaCalba i Teatre del Raval de Gandia), com en el de la creació artística (Amanida Peiot i La POP, Petita Orquestra Peiotaire). Burgos ha creat aquest estrafolari personatge sense límits: una proposta singular que abraça les arts vives, la tecnologia retrofuturista i la reutilització d’objectes, amb una mirada poètica i engrescadora alhora. En definitiva, un somni fet realitat.