L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 20 de novembre del 2021

La DANA i l'oratge fred que s'anuncia per a la setmana vinent...


 
Les previsions de l’oratge indiquen que a partir de demà diumenge ens afectarà una entrada d'aire polar que durà aparellat un temporal de fred, neu i pluja en quasi tota la península.

AEMET en un comunicat (imatge superior) informa que els primers dies de la setmana vinent es preveu l’entrada d’una DANA que evolucionarà a una borrasca freda sobre la vertical peninsular, amb l’entrada d’aire molt fred que es mantindrà uns dies sobre la Península i Balears.

Com a conseqüència, a partir de dilluns es contempla un canvi total de l’oratge, amb precipitacions en forma de neu en cotes prou baixes en moltes zones peninsulars i descens generalitzat de les temperatures, sobre tot les màximes, amb temperatures diürnes sobre 5ºC en molts punts. La cota de neu baixarà fins als 900-1000 m amb nevades en els sistemes de muntanya del nord i est peninsular (Cordillera Cantàbrica i Pirineus).


Els models de previsió no concreten encara quina és la posició final que prendrà la borrasca, i es calcula que la posició més probable – indica AEMET- siga l’est peninsular i les Baleares, amb la qual cosa la pluja i en alguns casos abundant pot caure a Catalunya, meitat nord del País Valencià i les illes Balears principalment. En aquest cas, també poden vore la neu les muntanyes més altes de l'interior del País Valencià.

A partir del dijous, dia 25, potser la borrasca s’allunye per l’est i siga reemplaçada per una altra provinent del nord, amb la qual cosa tindre temps d’hivern fins al cap de la pròxima setmana.