L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 30 de novembre del 2021

Les obres de construcció de la nova estació de Tavernes continuen a bon ritme

 

L'empresa concessionària de les obres de la nova estació de tren de Tavernes, “ECISA Cia. General de Construcciones SA”, continua amb bon ritme els treballs de la nova estació de Tavernes.

Tal com vam publicar en l'inici dels treballs a finals d'estiu es van enderrocar les  naus elevades i cobertes que hi havia al costat de l'estació, ara l'espai esta lliure després de la retirada dels materials de l'enderroc, i és un punt on treballa l'empresa per tal de condicionar el pas soterrat que permetrà passar d'un costat a l'altre de les andanes.



També es pot intuir la massa de formigó enterrat en el terreny que hi ha al costat sud de l'actual estació i que serviran de fonaments per a part de l'edifici de la nova estació. Fins ara, i tal com es va anunciar, els treballs no destorben pera res l'activitat de l'estació ni el trànsit dels viatgers, ni tampoc està previst paralitzar el servei durant les obres.  
 
Tal com vam publicar en el seu dia, “RENFE Viajeros SME SA” va adjudicar a febrer les obres de nova estació de Tavernes a “ECISA Cia. General de Construcciones SA” per un import total de 4.040.400 euros (impostos inclosos). El contracte d'adjudicació marca un termini de 14 mesos per a executar les instal·lacions, inclosa la nova estació, i per tant la data d'acabament pot estar entre octubre-novembre del 2022.
 
 
 
El projecte executarà la reforma integral de l’edifici de viatgers, la prolongació de les andanes fins els 200 metres i, mentre l'andana 2  gaudirà d'un eixamplament, amb línies de seguretat i el pis antirelliscant així com la reorganització de l’aparcament. 

El pas de les vies, que ara es fa a nivell del sol amb evident manca de seguretat, es realitzarà amb un nou pas inferior, amb una escala fixa i un ascensor en les andanes, mentre es millorarà l’accessibilitat de l’estació i la renovació de la il·luminació en andanes.

Imatges virtuals de la futura estació

 

 


L'estació actual de Tavernes serà completament remodelada, amb la nova es crearà el "Mur AVI" (Atenció, venda i informació" com a servei al passatger, una oficina de gestió i els corresponents lavabos i vestidors per al personal de l'estació i altres dos públics, dels quals un serà adaptat.