L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 23 de novembre del 2021

Tres llibrets de falles de Tavernes premiats en el concurs de promoció de l'ús del valencià de la Generalitat

 

Un any més,  les falles de Tavernes que participaren amb els seus llibret en els “Premis per a la promoció de l'ús del valencià en els Llibrets de Falles”, que atorga la Conselleria d’Educació en nom de la Generalitat,  han obtingut un bon èxit en haver aconseguit classificar els llibres de tres falles entre els primers 45 premiats.

Es tracte en concret de les falles:

- Falla Portal de Valldigna que obté el 8é premi i 2.600 euros

- Falla La Via amb el 9é i 2.600 euros

- Falla Cambro el 21é premi i 1.100 euros.

 La Conselleria d’Educació, promotora del premis, ha atorgat un total de 45 premis entre les falles de tot el País Valencià, que se sumen als 18 que es concedeixen a les falles de Valencià.

 

La Falla Portal de Valldigna presenta el llibret amb el lema “En Perill d'Extinció” vol deixar clar que a pesar dels entrebancs de la pandèmia la festa fallera no corre cap perill d’extinció, i amb ella la cultura i l’ús de la nostra llengua. 

 

La Falla la Via amb “Saudade: Recorda i Somriu”  en el seu llibret i com diu el títol ens tramet un sentiment d’enyorança, de record emotiu a tot allò que dóna la festa, el seu olor de fum de traca, la xaranga, les presentacions, el muntatge del monument i l’escalfor del foc en cremar la nit del 19 de març. I deixa ben clar la voluntat de tornar, perquè falles no és una setmana sinó tot un any de treball i dedicació.

 

 La Falla Cambro presenta el llibret amb el lema “Ales” i vol ser això unes ales fortes, ben esteses a volar per damunt de les dificultats que han patit els festejos fallers per la pandèmia, amb la voluntat de que el vol siga fructífer i torne la festa amb més força.

Enhorabona a les tres falles i a tots els col·laboradors i persones implicades en els llibrets!