L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 7 de novembre del 2021

PLE NOVEMBRE 2021: El consistori aprova cedir els terrenys per al "Centre d'acollida d'animals" de Tavernes

 

El consistori valler va aprovar la cessió del solar de propietat municipal de 3.035 metres  en el sector El Golfo, resultant de la fusió de dues parcel·les, per dedicar-lo a refugi  de tot tipus d’animals, una cessió que es farà efectiva el temps de durada del servei.

El servei, que tindrà de nom genèric  “Centre d'acolliment d'animals”, estarà gestionat per un consorci integrat per les Mancomunitats de la Ribera Alta, de la Ribera Baixa i de la Safor. Actualment són 58 municipis d’aquestes tres mancomunitats les que ja s’han adherit al nou servei , una circumstància totalment innovadora perquè serà la primera vegada que tres comarques s’ajunten per prestar un servei comú.

El govern municipal de Compromís va iniciar les gestions per dur aquest projecte a Tavernes al principi de legislatura a través de la regidoria de Benestar Animal, que dirigeix Mònica Palomares, i Josep Llàcer, responsable d'urbanisme, essent una de les localitats que ha encapçalat la proposta dins del Consorci de la Ribera, on va oferir des del primer moment els terrenys per facilitar la seua instal·lació. Posteriorment al projecte inicial es va sumar la Mancomunitat de la Safor i la localitat d’Alcúdia va oferir també uns altres terrenys, amb la qual cosa hi haurà dos centres, un a la Safor-Valldigna i un altre a la Ribera. 

 perrera comarcal valdeorras

Josep Llácer ens explicava ahir que "el fet d’instal·lar-se a Tavernes oferirà avantatges com són evitar el desplaçament a la ciutadania i un estalvi en la quota, que tindrà una rebaixa del  30% per la cessió del terreny durant 10 anys". També comentava el regidor que "implica una millora en el servei que fins ara es donava, que serà més complet amb arreplegada d’animals durant 24 hores, comptant amb la col·laboració de les entitats animalistes, i poder comptar amb unes instal·lacions adequades  d’última generació, cosa que permet seguir la tendència d’un nou model de benestar animal amb sacrificis zero, tot d’acord amb la nova llei que estudia les Corts Valencianes".

El cost inicial de les instal·lacions, d’acord amb l’estudi tècnic preliminar, és  de 557.000 euros totals per cada nucli zoològics, els quals es pretén que es financen mitjançant la formalització d’un préstec de 10 anys de durada i ajudes de les Administracions Públiques. De fet la consellera Mireia Mollà, de Compromís, en una passada visita a Tavernes va confirmar la voluntat de les Administracions d’ajudar  a la construcció d’aquests centre.

 perrera comarcal a rua

Cal indicar que el cost econòmic anual per a cada ajuntament per aquest servei serà entre 1 i 1’50 euros per habitant, i es confia en una posada en marxa a l’any 2023.

El “Centre d'acolliment d'animals” disposarà d’un servei  veterinari encarregat de la vigilància de l'estat físic, sanitari i de benestar dels animals, així com haurà d’informar  en un rètol les espècies i el nombre d’animals per als quals s’ha autoritzat el centre.  També disposarà de mesures sanitàries per evitar contagis entre els animals residents i els de l'entorn.