L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 24 de novembre del 2021

ULTIMA HORA: La Generalitat informa de les normes del passaport Covid-19 al País Valencià si són autoritzades pel TSJ

 

La Generalitat ha comunicat avui que el passaport Covid-19 serà obligatori per a accedir a l'interior de restaurants i locals d'oci en el País Valencià, sempre que ho autoritze el Tribunal Superior de Justícia.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ho ha comunicat així als representants del sector d'hostaleria i d’hotelería valencians després d’una reunió. La informació de la consellera deixa clar que quedarien fora els hotels, els comerços i altres activitats d'oci com són els cinemes i teatres.

El Consell valencià vol posar en funcionament aquesta obligatorietat el més aviat possible – sempre que ho permeta el TSJ – i no posaria en marxa altres restriccions.

El passaport Covid seria obligatori per entrar a l’interior, no es demanaria en les terrasses ni tampoc en aquells locals d’aforament reduït, tot i que no s’ha dit quin límit d’aforament es pensa aplicar.

Per poder fer el control, la Conselleria de Sanitat habilitarà una apps de mòbil conectada amb l’administració, amb la qual cosa qualsevol empresari amb un mòbil amb l’aplicació descarregada podrà llegir els QR dels passaports Covid (imatge superior) i sabrà si la persona pot o no accedir al local.

Obtenció del passaport Covid

Cal tindre a mà el SIP i així qualsevol persona que tinga aplicada la pauta completa de vacunació pot descarregar el seu passaport Covid de la pàgina:

https://coronavirus.san.gva.es/es/certificado-digital-ue

A més pot  demanar:

- el “Certificat de vacunació” si ja ha rebut alguna de les dosis de vacuna de la Covid-19

- el “Certificat de diagnòstic” si s’ha realitzat una PCR per a la  Covid-19 en les últimes 72 hores o una prova d’antígens

- el”Certificat de recuperació”  si va confirmar la covid-19 amb una prova PCR positiva fa menys de 180 dies.