L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 5 de novembre del 2021

PLE EXTRAORDINARI: L'alcalde desmunta l'argumentari de la dreta local i explica que és el romanent i l´ús dels diners

 

El govern municipal (Compromís i PSOE) i L'Esquerra van rebutjar ahir la petició de PP i Ciudadanos,  plasmada en un únic punt en el ple extraordinari forçat pels dos partits de la dreta local: Modificació  de les ordenances  fiscals  que continguen  reduccions  en  els tipus impositius” , presentat sense cap proposta ni informes preceptius.

 L'alcalde Sergi González iniciava el debat amb unes consideracions prèvies, com avisar que que en la comissió informativa prèvia no es va poder informar el punt per no reunir els requisits legals: no contenia cap proposta ni informes preceptius. Com es va repetir moltes vegades al llarg de la sessió realment s'havia presentat un "prec" i com a tal prec s'hauria d'haver inclós en qualsevol ple, i no forçar un ple extraordinari obligat a fer-se per ser una petició de 6 regidors, més de la quarta parta que contempla la llei.

Potser per això, per demostrar a la ciutadania que no hi havia cap proposta, l'alcalde va llegir diversos articles del ROM, el Reglament Orgànic Municipal, que deixen clar quins requisits han de complir les propostes dirigides al ple, i com la pressumpta "proposta" del PP i Ciudadanos no en complia cap.


 

Com hem pogut escoltar, l'alcalde va demanar a la dreta local que explicaren i digueren quina era la proposta presentada. Això ho va repetir en diverses ocasions en comprovar com els portaveus de la dreta local (PP i Ciudadanos) intervenien fins a tres vegades cadascun, però  en un ple d'un punt que va durar més de mig hora, no va aconseguir que li digueren la proposta concreta.

Tot el fil argumental del PP i Ciudadanos va girar al voltant del romanent de tresoreria, i l'alcalde, davant el desconeixement que estaven demostrant del funcionament de l'Ajuntament, i del que afirmava eren mentires i manipulacions de la dreta, va explicar que és el romanent, quins aspectes legals té i que fa el govern municipal amb el romanent. Ho podeu escoltar tot seguit.

 Sergi Gonzàlez desmunta tot el fil argumental de la dreta local 

 


 

En el debat, per banda del Govern Municipal només va intervindre en eixa part argumental i expositiva l'alcalde Sergi González, de Compromís, com a responsable de la Hisenda Municipal per respondre i rebatre la dreta. Després de visionar el vídeo, queda ben clar que:

- El govern municipal usa el romanent  de tresoreria per allò que legalment es pot usar: fer inversions i amortitzar deutes.

- L'alcalde recordava a PP i Ciudadanos que el romanent de tresoreria, per llei, no es pot usar per rebaixar impostos, no es pot incloure com a crèdit inicial en el pressupost. 

- Baixar impostos du una baixada d'ingressos, i com per llei el pressupost ha d'estar equilibrat, s'han de baixar despeses i  s'hauria de retallar dels serveis públics bàsics a la ciutadania. Però com recordava, d'això la dreta local no diu res.

- L'alcalde va defensar la gestió i treball de Compromís de passades legislatures i ara del nou govern municipal. Gràcies a eixe treball, moltes vegades aconseguint ajudes i subvencions, es tanca l’any amb romanent que a l'any següent repercuteix en inversions i millores per al poble. 

Potser siga per això, per eixa bona gestió d'anys, que mentre a l'any 2011 el govern del PP va deixar l'Ajuntament arruïnat i amb 28 milions de deute, ara no arriba a  5 milions; i també potser gràcies a la bona gestió que els impostos i taxes de Tavernes no han pujat des del 2012, excepte l'IBI que es va modificar el 2017 però obligat per la baixada aplicada a solars i terrenys pendent d'urbanitzar. I important: entre el 2011 i el 2016, el govern de Compromís es va vore obligat a aplicar per llei l'IBI aprovat en la pujada cadastral del govern del PP en el 2006 i que, per llei, s'havia d'aplicar durant 10 anys en augments del 10%.

I per últim, cal escoltar el vídeo següent per conéixer quina és la opinió que la portaveu del PP expressava al final del ple: havien muntat una pantomima! Això sí, una pantomima que segons es va dir en la sessió té un cost de 4.000 euros a les arques municipals. I que s'hauria evitat si PP-Ciudadanos en comissió hagueren retirat l'exigència de celebrar el ple, tot i que al final de la sessió i a pesar de no haver dit res en el debat, igual una decisió en el darrer minut per callar males consciències, van dir  que dedicaran els diners a una ONG, això sí sense dir a quina ni quina quantitat.