L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 7 de novembre del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Vaja, vaja, portaveu del PP... De nou manipulant les xifres en el ple...?

Ple de novembre

El ple del passat dilluns debatia l’acceptació de la delegació de competències per assumir l’Ajuntament les obres dels CEIPS Divina Aurora i Sant Miquel.  Són 7’6 milions d’euros que gestionarà  i farà efectiva el govern municipal Compromís-PSOE valler. Són  7’6 milions que se sumen a les quantitats del CEIP Magraner i Alfàndec i l’IES Jaume II el Just i arriba el total als 20 milions d’euros a gestionar dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.

El regidor d’Urbanisme i ara de Contractació, Josep Llacer, explicava que preparar les memòries valorades, expedients i tot el que suposa una inversió de 20 milions d’euros  ha estat una tasca feixuga, complexa,  que en alguns casos ha necessitat informes especials, com el de l’IES Jaume II el Just,  on ha costat mesos i mesos de gestions amb la Confederació per l’informe d’inundabilitat. Sí, tot pel barranc que hi ha al costat i que l’afecta.

 

Alguns dels nous projectes han hagut de salvar problemes complexos, das de l'IES Jaume II afectat pel barranc existent al seu costat i on ha calgut informe de Confederació

Pel que vam vore en el ple, tot eixe treball no té cap valor ni cap importància per a la portaveu del PP, dedicada a menysprear el Pla Edificant i a criticar que encara no s’haja fet cap obra a Tavernes dins del pla. ¿I com es poden fer les obres si l’Ajuntament està ara en el procés d’acceptar les delegacions per executar-les? - li digué l’alcalde. Totalment incomprensible i fora de lloc. Tot li sembla bé per criticar i valorar en negatiu el treball fet i programat.

El més cridaner de tot va ser la xifra que la portaveu va repetir per qualificar de fracàs el Pla Edificant, del qual afirmava que només hi ha executat el 13% dels 1.000 milions anunciats a tot el País Valencià, o siga 130 milions. Això sí, a banda de ser una xifra irreal i lluny dels 992 milions que la Conselleria diu que ja ha adjudicat, més de 7 vegades més,  va callar que el pla i els 1.000 milions tenen vigència fins el 2024 inclós, hi ha 3 anys per endavant d’obres i obres en centres de tot el País Valencià. D'això no va dir res.

Una vegada més les dades i afirmacions de la portaveu del PP no mereixen cap credibilitat.  Informacions en les xarxes hi ha a centenars. En posem els enllaços de dos, actuals, i que fan un bon resum del pla. Després de llegir-les, cadascú  que en faça la valoració de les afirmacions de la portaveu del PP. Pensem ho  deixen tot ben clar.

https://www.valenciaextra.com/politica/educacion-destina-335-millones-euros-mejorar-15-centros-educativos_500659_102.html

https://www.valenciaextra.com/politica/el-balanc-del-pla-edificant-una-inversio-en-276-centres-educatius-i-mes-de-5-800-llocs-de-treball-en-sis-anys_305458_102.html

Eixa xifra que va donar, eixe 13%, és un engany, una manipulació i una desinformació a la ciutadania vallera i contrasta amb la donada per la Conselleria d’Educació, publicada com heu vist en premsa.  Es porten adjudicats 992 milions que per ara han servit per reformar un total de 276 col·legis en el País Valencià, dels quals 44 han sigut de construcció nova, i han servit per eliminar els barracons que ells impulsaren, i en altres eliminar amiant perillós. Sense oblidar que s’ha donat treball a 765 empreses del sector i ha creat 5.871 llocs de treball.

 

Protestes alumnes en gener del 2009

Això sí, autopropaganda no en va faltar, i va parlar de l’IES Valldigna, però  es va callar molt, tots els anys que tardaren en iniciar-lo, els problemes, paralitzacions i retards per una nova adjudicació ja iniciades les obres que van haver en la construcció – igual això ni ho coneix- ni tampoc ens va dir res de les deficiències sorgides després.   

Tampoc va dir res de l’IES Jaume el Just que va viure 12 anys de promeses d’obres,  on van haver protestes i manifestacions d’alumnes, o concentracions de protesta on participava el mateix Ajuntament exigint la reforma del centre (2014). A tot això, el PP va fer oïda sorda, no va fer res, no va moure un dit pel nou IES, ni tan sols redactar un simple document sobre el centre en la “seua” Conselleria d’Educació, com en la premsa i nosaltres informàrem al seu moment.

La publicació i titular del Levante-EMV és ben aclaridor. 

 

 Mes informació: 

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2021/11/ple-novembre-2021-lajuntament-accepta.html