L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 8 de novembre del 2021

El dia després de la borrasca Blai: la mar encara marejada va encalmant-se. Els vídeos

Platja de Tavernes aquest matí
 
La mar avui no presenta el mateix aspecte d'ahir tot i que, com diguem a Tavernes, encara "està prou marejada". No obstant, l'Ajuntament no s'ha deixat la vigilància per si calguera encara una intervenció de la brigada agrària que ahir diumenge, com ens ha dit, el regidor d'Agricultura, Emili Enguix, va estar  al llarg del dia vigilant i refent alguns punts de la mota, i en altres deixant arena a punt per si calia reforçar, com va ser el cas de l'entrada a la platja, on hi ha la posta sanitària central.

 

Reforços de dunes a la Goleta

Ahir els efectes de la borrasca Blai es deixaren sentir ben forts, més encara que en dissabte, i sobre tot en aquells punts on la platja no disposa de molta arena, cas de la Goleta, o la franja d'arena no és tot l'ample desitjable amb la qual cosa no funciona com a fre de les ones després de batre, cas de la zona del Canal Sant Pau i rodalies, com ens comentava aquest mateix matí el regidor Emili Enguix, de Compromís.

 
La mar ha dipositat a la platja el material arrossegat

 

I efectivament els efectes dels embats de la mar, amb les ones que xocaven contra les dunes i fins i tot contra els murs d'edificis, es deixa vora al llarg de les dues platges valleres en forma de dipòsits de material arrossegats pel temporal.

A la Goleta, com un Sísif modern, es repetia la circumstància de sempre quan hi ha temporal: desaparició de l'arena dipositada el passat estiu en la zona de l'avió, i fins a una nova reposició. I és que tota l'arena que Costes va reposar a principi d'estiu ha tornat a desaparéixer i han aparegut noves roques, abans enterrades, en eixe lloc. 




Tot estava preparat per reforçar més si calia

Costes és de l'opinió que la mar a poc a poc regenera la platja desapareguda, però la realitat és tossuda i en l'última dècada això mai no ho hem vist a les platges de Tavernes: La Goleta pràcticament ha perdut aquella franja de desenes de metres que tenia als anys 70 i a la Platja de Tavernes cada dia hi ha més punts on és evident que perd arena, cas de la zona del canal Sant Pau. I tots a l'espera del projecte anunciat de solució definitiva, que esperem i desitgem arribe abans que un temporal del tipus Glòria no ens arrase dunes i destrosse la urbanització. Toquem ferro. 





Les noves comportes que estaven instal·lat la setmana passada en el canal de defensa, entre el terme de Cullera i el nostre, com es pot observar a les fotografies han acomplit. "Tot i que els treballs no estan acabats, es pot observar com ja han fet el seu treball,  amb un gran toll d'arena acumulada, que no ha entrat dins del canal com tampoc aigua de mar. Els treballs continuaran aquesta setmana si l'oratge no ens ho impedeix" ens indicava el regidor de Compromís. 

Canviar les comportes per unes de noves i tot el sistema d'hissada i baixada,  és una inversió de vora 50.000 euros del romanent del 2020, tot i que després vindran els de sempre i diran que "el govern no gestiona ni fa res".

I en l'horitzó, i a partir de dimecres, ja s'anuncia una nova DANA que afectarà el nostre territori... 

Vídeos d'avui dilluns de l'estat de la mar i la platja