L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 7 de novembre del 2021

La borrasca Blas causa un gran temporal marítim que afecta les platges valleres

 
La borrasca "Blas" s'ha convertit en el fenomen atmosfèric del cap de setmana, tot i que el seu nucli queda molt lluny, sobre les illes Balears, però els efectes es deixaren sentir ahir en forma de pluja a la nostra ciutat ( entre 5 i 7 litres segons els punts) i també més que res en forma d'onades en les nostres platges on ara mateix el temporal és fort i perillós.
 
 
 
 
Les ones - la previsió groga d'AEMET per a la nostra zona ens dónava ahir dissabte ones que podien arribar fins als 3 metres i que ja havien afectat les nostres platges, essent la més perjudicada la Goleta on tot i la brigada municipal haver reforçat el cordo dunar, es van observat entrades d'aigua de mar saltant la barrera en la zona del llac (foto superior d'ahir).




 
 
La brigada municipal estava alertada i amb la consigna de reforçar aquells punts on els embats de les ones repetitius poden debilitar el cordó dunar amb el pas de les hores. En un dia on va lluir el sol, pot semblar exagerat, però només cal mirar les fotografies per entendre-la.
 
Així i tot, pitjor ho van patir algunes comarques d'Alacant, on a més de la pluja en alguns punts i torrencials es va acompanyar de calamarsa, o les mateixes Illes on les ones superen els 7/8 metres, i Menorca ha quedat aïllada per mar.
 
Mapa d'alçada de les ones
 
 
En la nostra zona, com hem dit, les ones arribaven als 3-4 metres a l'entorn del cap de la Nau (Dènia), i superaven els 2 metres en la resta, especialment en aquells sectors orientats cap a llevant, cas de les platges valleres.