L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 6 de novembre del 2021

Baula Ateneu Cooperatiu ha atorgat el seu premi honorific a l'Associació de Familiars de la fossa 112 de Paterna

 
L'Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 112 ha estat reconeguda amb el guardó honorífic del "Premi 2N" que organitza "La Baula Ateneu Cooperatiu a les famílies de les víctimes de la fossa  pel seu treball necessari per a l'obertura de la fossa, per no oblidar, per mantenir viva la memòria de les víctimes del feixisme i per la seua lluita incansable en busca de justícia i reparació de la dignitat de les persones  afusellades l'any 1939. L'acte ha tingut lloc en la Sala Alfred Perenya de Lleida i va comptar amb unes interpretacions musicals de Joan Baró.
 
 
 
La presidenta i veïna de Tavernes, Carmen Gómez, va recollir el premi en representació de tots els familiars. El lliurament va resultar molt emotiu, on la presidenta va pronunciar unes paraules d'agraïment i va tindre un record per a als represaliats de la fossa. "Hem de recuperar la memòria, perquè nosaltres, les filles i nétes de les víctimes, ja no tenim por, volem que es faça justícia. No es pot permetre que la gent que ha donat la vida per la llibertat i democràcia siguen oblidats, és qüestió de drets humans"
 
 
Enguany se celebrava la 4a Edició dels Premis 2N que van ser lliurats en la categoria nacional al Front d'Alliberament Gai de Catalunya pels seus 46 anys de lluita i compromís pels drets i llibertats LGTBI i contra el feixisme. En la categoria internacional es va premiar a Amical Mauthausen, per la seua trajectòria en el treball per recordar les víctimes dels camps de concentració nazis, i totes les víctimes del nazisme. 
 
 
 
 Cal dir que eixe mateix dia dins dels actes organitzats per Baula Ateneu es va recordar també els 84 anys del bombardeig de Lleida a mans de l'aviació feixista italiana.