L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 17 de novembre del 2021

ACTUALITZADA: Informem dels actes del "Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones" programades per la Regidoria d'Igualtat i Dona



 La Regidoria d'Igualtat i la Dona de l’Ajuntament de Tavernes, que presideix la regidora Noe Alberola, ha donat a conéixer el conjunt d'actes i activitats programades amb motiu de la celebració el pròxim dia 25 del  "Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones", activitats que s'iniciaran el dia 23 i conclouran el 28 amb la celebració de la "III Cursa per la Igualtat". 

La regidora Noe Alberola, en nom de l'Ajuntament, convida els veïns i veïnes a participar en els actes programats que s'inicien el dia 23, dimarts, en el Saló de Plens amb una tertúlia al voltant de la violència de gènere on participaran diversos especialistes en la matèria, cas del jutge de Primera Instància i Instrucció i Violència sobre la Dona, José Luis Mendoza; el Secretari Autonòmic d'Oucpació i director general de Labora, Enric Nomdedéu; l'Agent d'Igualtat i professor Agustín Zaragozá, l'agent de la Policia Local especialitzat en Viogen, Àngel Palomares, una víctima de la violència de gènere en representació de l'Associació Alanna, Xelo Cebolla i la mateixa regidora Noe Alberola com a presentadora-moderadora de l'acte.

El dimecres, dia 24 de novembre, en el Saló de Plens hi ha organitzada per a les 19 hores una "Biblioteca Humana", a la qual seguirà, sobre les 20 hores,  la presentació del llibre "Del sufrimiento a la residiencia y empoderamiento a través del arte y la escultura" de Carmen Cardona Polo.

El dijous dia 25 de celebració  del "Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones", els actes s'iniciaran a les 13 hores amb una concentració silenciosa i l'obertura del mural "Les germanes Mirabal" a càrrec de l'artista Roni Espinar i diverses dones que han patit la violència de gènere, per continuar a la vesprada, a les 20 hores, en el Saló de Plens amb la lectura del manifest i poemes i relats contra les violències de gènere, amb la lectura a càrrec de Rosa Magraner i Carmen Cardona, i que comptara amb l'actuació en ball de Xavi Fonseca i al violí Júlia Romero.

Divendres, 26 noviembre, visualització del curtmetratge ‘Creu’ elaborat pels alumnes del Centre de Dia. Es visualitzarà en la Casa de la Cultura durant tot el matí i estarà dirigida a l’alumnat de 3r i 4t d'ESO dels centres educatius, però també obert a la ciutadania.

El diumenge, 28 de novembre, se celebrarà la tercera edició de la "Cursa per la Igualtat", on la regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “a través d’aquesta cursa reivindiquem la lluita i condemna del poble de Tavernes contra les violències de gènere”.
 
 

La cursa compta amb la col·laboració del departament d’Esports, a més, durant el matí s’instal·larà un Punt Violeta de conscienciació a càrrec de l’Associació Alanna i la jornada estarà amenitzada per la Vall-tu-kà en diferents punts de la cursa. Una taula de "3 voltes rebel" recollira signatures per a la gratuïtat dels productes d'higiene íntima femenina a traves d'una IPL iniciativa de proposta de llei.

El recorregut de la III Cursa per la Igualtat serà de 8 quilòmetres pels carrers del poble de Tavernes, amb eixida i arribada a la plaça del Poliesportiu. Les inscripcions es poden fer al següent enllaç: http://ow.ly/Rm6g30rXEb9.

El disseny del cartell pren com motiu principal i està basat en "Les tres Papallones", les germanes Mirabal, ha estat confeccionat dins del projecte artístic que desenvolupen dones víctimes de violència de gènere juntament amb l’artista Toni Espinar.