L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 10 de novembre del 2021

Un bulevard, amb carril-bici i vorera ampla de passeig, substituirà la vorera estreta i trencada de l'Avinguda de Marjaletes



Tavernes construirà un bulevard a l’avinguda de Marjaletes com a tancament perimetral del casc urbà per la zona est. La construcció d’aquest bulevard aprofitarà i complementarà les obres del carril bici que el Ministeri d’Agricultura executarà d’ací poc de temps. L'Ajuntament ha anunciat el nou projecte amb la instal·lació de panells informatius als ciutadans.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ens ha explicat que el projecte global tindrà dos fases diferenciades, i la primera, la construcció del carril-bici, serà a càrrec del Ministeri dins de l’obra general “Camí Natural –Via Verda de l’antic trenet”. 

 

El regidor de Compromís confirmava que l’execució contempla eliminar la vorera, completament destrossada,  i substituir els arbres existents per uns de nous. “Les espècies d’arbres actuals  no son adequades per al lloc i les arrels han desfet la vorera. Aquesta actuació s’ha decidit després dels informes tècnics que determinen que eixes espècies, a més de no ser adequades pels escocells existents, presenten malalties i estan atacats per fongs, per la qual cosa no es viable mantindre’ls i més ara, quan es construirà una vorera nova, en la qual es plantaran els arbres adients”.

La segona fase serà executada per l’Ajuntament “que procedirà a expropiar terrenys per poder ocupar cinc metres que són els que tindrà la nova vorera i que coincidiran en l’espai que ocupa el col·lector ja construït en el subsòl”.  Segons Llàcer en el moment de la construcció del col·lector ja es va constituir la servitud d’aqüeducte.

Ara l’Ajuntament ha de redactar l’expedient d’expropiació i execució per a dur a cap la segona fase, que seria una vorera ampla amb una zona enjardinada com a separació del carril-bici, al temps que s’instal·larà nou mobiliari i nou enllumenat. A l’extrem d’aquesta nova vorera es plantarà una segona filera d’arbres, d’espècies compatibles i sense problemes d’arrels, amb la qual cosa al final hi haurà doble quantitat d'arbres que ara.

 

El regidor de Compromís ha recordat que en el programa electoral ja havien contemplat la millora d'eixa zona de Marjaletes atenent a la demanda de la ciutadania.

Aquest bulevard serà la connexió amb l’actuació que el govern municipal ja ha adjudicat en la marge esquerra del riu Vaca a càrrec dels fons municipals i la que executa el ministeri en el Camí la Dula, a la qual en pocs dies se sumarà les obres del “Camí Natural” en la Zona dels Sequers.