L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 de novembre del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La mota i el projecte de canalització del riu Vaca; el Tribunal Suprem i el Vergeret amb un tal M.Rajoy i el PP...

 

 

La informació que hem publicat de l’adjudicació del projecte del riu Vaca en el tram del Vergeret ha propiciat algunes critiques i comentaris en contra del projecte en les xarxes socials per banda dels de sempre. (Dalt, una imatge del projecte). 

Un projecte que té un clar objectiu: solucionar el greu problema que ells crearen en el Vergeret amb dos accions: Primera, una nefasta gestió de l'urbanisme en zona inundable i, segona, paralitzar i eliminar el projecte de canalització i millora del Vaca, una decisió presa per un tal M.Rajoy quan va arribar a president del govern d'Espanya.

 

 

El projecte vol eliminar situacions com la del mes d'octubre del 2007

Ni l'obra elimina la futura circumval·lació de Tavernes - com hem publicat la Generalitat ja redacta el projecte - ni s'augmenta el pas de vehicles pel poble, i dir això és un sense sentit, no té cap fonament. Ni  la mota crearà un gran bassal quan ploga, cal recordar que ara ja hi ha una mota i mai no hem vist cap bassal després d'una ploguda, per molt gran que siga.

En resum, sempre en negatiu i en contra d'un projecte consensuat amb la Confederació i que ha de solucionar el problema que només ells crearen. inundable. I ara cal gastar diners per donar eixida i remei a la sentència del Tribunal Suprem, per donar tranquil·litat a les famílies valleres i que els pisos deixen de ser il·legals i sense perill de ser enderrocats.

 

La reserva de 28 metres per a la circumval·lació se la menjaren dins del projecte Vergeret

 

Potser siga el moment de fer memòria i recordar a la ciutadania vallera:

-   La urbanització del Vergeret es va executar en zona inundable del riu, sense permisos ni informes de Confederació, la denúncia de la qual contra les obres va arribar al Tribunal Suprem, a Madrid.  El màxim tribunal va declarar il·legals algunes finques de la urbanització  i va fallar que es tornarà a l’estat inicial, o siga s'enderrocaren les finques en zona inundable.

 -    * La sentència es va conèixer l'any 2011 ja amb el govern de Compromís, que es va “tragar el sapo” i va haver de gestionar amb Confederació paralitzar l'execució de la sentència, no enderrocar res. A canvi, el govern de Compromís va adquirir l’obligació d’executar les obres adients i consensuades amb la Confederació per legalitzar els terrenys inundables. El resultat d’anys i anys de gestions és el projecte actual i es tornarà la legalitat als habitatges.

 -   * La circumval·lació havia de passar pel marge esquerre del riu on s’havia creat una reserva de terreny de 28 metres amb eixa destinació. El PP va aprovar un projecte que es va “menjar” quasi tota la reserva,  i va fer inviable construir allí la circumval·lació. I això s’ho callen.    

-  



-   ¨* El riu Vaca tenia aprovat un projecte de millora i canalització entre Simat i la desembocadura de 47 milions que pagava Europa. Era urgent i prioritari dins del Pla Hidrològic Nacional.  Estava aprovat, licitat i en fase d’adjudicació quan va arribar al govern d’Espanya un tal M.Rajoy i el va eliminar. Volaren 47 milions d’inversions a la Valldigna i la tranquil·litat de que no hi hauria més inundacions.

 * * Si eixe projecte de 47 milions eliminat per M.Rajoy s’hagués executat, o si el PP hagués votat a favor de recuperar-lo en el Congrés i Senat, ara no ens preocuparíem de la neteja de canyes – responsabilitat de la Confederació, no de l’Ajuntament- ni  de la inundació de camps. Tampoc Tavernes pagaria vora 1 milió de l’obra, perquè no caldria fer cap obra.

 

Però tots aquests fets, tota eixa història se la callen, no diuen res. Ells ja són feliços dient que el govern no fa res, no gestiona res, no fa cap obra per Tavernes. En el cas de les obres del riu Vaca, els recordarem la història cada vegada que es posicionen en contra, la critiquen o la menyspreen.