L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 15 de novembre del 2021

Aquesta vesprada xerrada a la Casa de la Cultura, a les 19 hores, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis

 

Aquesta vesprada la Casa de la Cultura acull una xerrada sobre la diabetis, organitzada per la Regidoria de Sanitat que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís. L'acte vol recordar el dia mundial d'aqueixa malaltia que es va celebrar ahir diumenge, està anunciat per a les 19 hores (7 de la vesprada) i comptarà amb la participació del personal sanitari del Centre de Salut.

La xerrada tractarà fonamentalment sobre la prevenció i la detecció precoç de la diabetis, on s'explicarà l'existència de dos tipus més generals de diabetis, un que és denominada "tipus 1", que és una malaltia autoimmune caracteritzada per l'augment de sucre a la sang perquè el el pàncrees no produeix insulina, mentre en el "tipus 2" l'augment dels nivells de sucre a la sang es deu a la incapacitat del cos de poder utilitzar adequadament la pròpia insulina, cosa que esdevé en els adults, d'ací que es diga que la diabetis de la gent gran.
  
Els i les ponents de la xerrada incidiran també en la importància de l'alimentació i l'exercici físic, així com les tècniques d'autocontrol i la prevenció per a evitar-nos complicacions.