L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 29 de novembre del 2021

ÚLTIMA HORA: El TSJ avala aplicar el passaport covid al País Valencià en oci nocturn, restauració i festivals de musica. El Festivern necessitaria del passaport Covid per assistir.

 

 

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha autoritzat a la Generalitat l'aplicació del passaport covid per als establiments d’oci nocturn i de restauració amb una cabuda de més de cinquanta comensals.

La mesura indica que també caldrà per assistir a festivals de música, esdeveniments i celebracions de més de 500 persones, així com per a visitar pacients o interns en hospitals i residències. 

Si les condicions de Tavernes ho permeteren i finalment se celebrara el Festivern – previst entre el 29 desembre i el dia 1 de gener- els assistents haurien de presentar el passaport Covid per assistir al festival.

L'aplicació del passaport covid començarà el 3 de desembre i s'allargarà durant un mes. El tribunal considera que les peticions del govern són equilibrades i poden tenir "més beneficis per als interessos generals que no pas perjudicis". A més, considera que les mesures s'adeqüen al principi de proporcionalitat.

El TSJ considera les mesures de la Generalitat com a “equilibrades” i considera que tenen “més beneficis per a l'interés general -contenció de la pandèmia del coronavirus a València, Alacant i Castelló- que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte”, al mateix temps que compleixen el “judici constitucional de proporcionalitat”.

Els magistrats argumenten que aquestes mesures són idònies per a reduir el risc de transmissió del coronavirus en els interiors d'aquells llocs on, per la seua idiosincràsia, no és possible fer un ús continu de la màscara.

La resolució reconeix les dades científiques de l'informe epidemiològic aportat per la Generalitat: risc d'infecció menor entre vacunats i , en cas d'infecció, la transmissió de la Covid-19 és molt de menor entre persones vacunades.