L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 27 de novembre del 2021

"Ca Saoret" premiat amb un dels "Cacau d'Or 2021" als millors esmorzars valencians

Els premiats "Cacau d'Or 2021"


“Ca Saoret” de Tavernes és un dels establiments que han aconseguit un dels “Cacau d’Or” als millors esmorzars valencians 2021. El jurat ha valorat el seu respecte sense cap dubte del protocol esmorzador valencià, amb una excel·lent relació entre qualitat i preu en un local carregat de sentiment i esperit valencià.

La proposta finalista de “Ca Saoret”, tal com vam publicar en el seu dia,  combinava tradició i modernitat: abadejo amb tempera al curri i titaina del Cabanyal amb tonyina de sorra, tot acompanyat de pebrets de Padró “amb allada”. 
 
Ca Saoret el dia de la final

La gala on es donaven a conéixer els guanyadors 2021 s'ha celebrat avui dissabte al Palau de l’Exposició de València i ha atorgat també el “Premi Cacau d’Or Especial Amstel” ha estat per al "Restaurant café Beluga" de València, guanyador del concurs del nou entrepà “Quart de Poblet que inclou llom adobat a la planxa, amb creïlles al pobre amb ou caigut, una base de pimentons verds calfats i un toc de salsa d'allioli especial.

Els guanyadors dels Premis Cacau d’Or 2021 es completen amb “Ca Mario” de l'Alfondeguilla (Castelló), “ Llaurador” de Pedreguer (Alacant, “Els Tapes de Rafa” de Carcaixent (València), “Central Bar” de Ricard Camarena, de València, “La Cantina de Ruzafa” de València, “Cooperativa” , “París – Els Isidros, també de València i “La Mesedora” d'Algemesí 

També s'ha fet lliurament en dels distintius al Esmorzador d’Honor i als Dons Esmorzadores a distintes personalitats.

Malauradament “Ca Àngel” de Tavernes, que estava entre els finalistes, no ha aconseguit el va guardar. La proposta de “Ca Àngel” és hamburguesa de cérvol, formatge Cheddar, ou, pebrets “del piquillo” amb salsa barbacoa i ranxera. Un entrepà que Ca Àngel ha batejat amb el nom de “Rei Lleó”. Cal felicitar “Ca Àngel” perquè arribar a ser un dels finalistes, entre els centenars i centenars d’establiments de tot el País Valencià que iniciaren la selecció, ja és tot un èxit. 
 
Premiats, jurats, organitzadors en la foto de família
 
Els premis "Cacau d'Or"

Tradició, especialització, innovació són trets d'uns premis que han destacat el bon fer  de cinquanta establiments premiats fins ara, al llarg de set edicions que es porten convocant.
 
Són bars i restaurants que rendeixen tribut a aquest moment culinari, en què els llauradors paraven a reposar forces a mitjan matí. Avui dia s'ha convertit en un costum absolutament democràtic i transversal, practicada per totes les generacions i a l'abast de qualsevol butxaca, on es reuneixen persones, amics, familiars, companys de treballs sense cap distinció.

Aquest particular esmorzar ha perdurat en el temps, i cada vegada té més adeptes de manera que forma part del nostre patrimoni com a poble, i més enllà dels aliments en si, és un ritual, un senyal de pertinença i d'identitat pròpies.

De dilluns a diumenge, l’esmorzar entre 09.00 i les 12.00 hores alegra l'estómac i esperit dels valencians gràcies a un generós entrepà, acompanyat d'entrants tradicionals, com els cacaus del collaret o els tramussos, i acompanyat amb cervesa, vi i fins i tot gasosa. El punt final un café cremaet .