L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

diumenge, 7 de novembre del 2021

CRÒNICA 2: La mar no dóna cap treva, les onades són més grans i obliguen a reforçar distints punts de les platges. Vídeo.

  

El temporal es manté igual. Hi havia la confiança que al llarg del dia el temporal amainara, que les ones cada vegada foren menys grans i amb menys força, però la impressió és que ha estat al contrari: al llarg del dia el temporal durant algunes hores ha estat més fort i s'ha hagut de treballar novament en els reforços de les motes, car algunes estaven engolides per la mar que ha entrat als carrers urbans davant del llac de la Goleta.

 

 

 La duna ja ha estat de nou refeta, i confiem que siga l'última vegada i el temporal marítim provocat per la borrasca Blai comença a minvar al llarg de la vesprada. La brigada agrícola, que s'esta encarregant dels treballs sota la supervisió de les regidories d'Agricultura i de Seguretat Ciutadana, ha estat també treballant en l'entrada de la "Platja de Tavernes" en concret al punt on hi ha la central de salvament i socorrisme per posar impediment a les ones i que no entren en l'Avinguda de la Marina.

 

 

La falta quasi total d'arena en alguns punts de la Goleta, en opinió dels regidors Emili Enguix i Josep Llàcer, responsables d'Agricultura i Seguretat Ciutadana, facilita l'efecte destructor de les ones sobre tot en el tram davant del Llac i zona de l'avió, perquè no travessen cap barrera de platja amb arena que frene la força i impuls de la mar.

 

 Ha estat aquest punt el que més vigilància i atenció ha necessitat fins ara, un punt on ja s'ha refet la duna en distints moments d'ençà que dura el temporal, i que "in situ" feia plantejar als dos regidors la necessitat d'estudiar un sistema de protecció a l'espera de la definitiva solució de Costes a tot el litoral valler. Aquest punt és actualment el més vulnerable de la costa vallera, on la duna amb els temporals de l'última dècada ha desaparegut, i on la mar no té massa impediment perquè no hi ha edificacions.


Els dos regidors ens han comentat que una possible solució seria continuar l'escullera de pedra construïda per les propietats privades fa uns mesos amb permís de Costes, en aquest tram, davant del llac, un punt on no hi ha pràcticament arena i la situació s'agreuja després de cada temporal. 

El vídeo