L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 22 de novembre del 2021

ORATGE: Una DANA sobre el centre penínsular aporta fred i neu, i pluges que poden acompanyar-se de tempestes.



Els meteoròlegs fa dies que venien pronosticant-ho i al final les previsions s’han convertit en realitat: la DANA s’ha despenjat i ha començat a situar-se al centre peninsular (fotografia superior)  i el canvi d’oratge, amb més fred, ja ha començat a notar-se al País Valencià, on AEMET ens anuncia fins demà pluges, que poden ser fortes i amb tempestes segons quines zones,  i tindrem fred fins els pròxims dies.I el fred portarà nevades, tot i que no se n’esperen al País Valencià, però si en molts punts de la península i serralades del nord. 

El que si s’esperen fins demà són pluges i ja tenim activada l’alerta groga en el litoral nord valencià des d’aquest migdia. Les previsions assenyalen una vigència de l’alerta fins demà dimarts, i una pluja que pot arribar fins als 60 litres en dotze hores i que potser arribe amb tempestes. En el cas del nord de Castelló l’alerta es taronja fins a demà migdia i es poden mesurar quantitats de pluja sobre els 100 litres en 12 hores, segons AEMET. Pel contrari en la nostra zona geogràfica és ben possible que gaudim de moments de sol sobre tot a partir de migdia i la vesprada. 

Previsió de zones i acumulat de neu fins dissabte


La DANA ens afectarà pràcticament tota la setmana, tot i que no s’espera siga com la DANA Filomena. En la nostra zona tampoc s'espera una situació massa complicada perquè no es preveuen vents marítims que aporten masses d’humitat.

El que si anem a notar és el descens de temperatures, més notable a les comarques valencianes de l’interior, perquè com ja hem dit la DANA ve associada a una massa d’aire polar, i això pot fer que especialment demà i dimecres la neu aparega en les grans serralades valencianes, tot i que no s’espera amb gran quantitat. La cota de neu calculada entre 1.200 i 1.600 metres pot baixar fins als 800 metres.

La previsió es que es mantinga l’ambient glaçat al llarg de la setmana, perquè cap al final encara predominarà el corrent d’aire fred del nord, i per tant les temperatures pràcticament d’hivern, per sota del normal d’aquests dies.