L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 24 de novembre del 2021

Joan Cogollos aportara enregistraments de la Guàrdia Civil per demostrar que no va actuar violentament en un desnonament a Oliva

 

  

El judici previst el dia 1 de desembre contra el valler i professor Joan Cogollos i Fons membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Safor-Valldigna pot prendre un nou gir després de les proves que ha aportat la seua defensa al jutge. Joan Cogollos s’enfronta a una pena d’un any i mig de presó perquè, segons la denuncia dels agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil, es van comportar de forma violenta i va proferir insults en un cas de desnonament a Oliva, cosa que nega el valler.

La PAH de la Safor, segons publica "eldiario.es", ha indicat que la defensa aportarà uns enregistraments de la mateixa Guàrdia Civil que provarien que, ni l’activista ni altres dues persones acusades, no van agredir cap agent de les Forces i Cossos de Seguretat.

Els fets, com ja hem informat ací en altres ocasions, van ocórrer el 14 de setembre del 2018 quan el professor valler Joan Cogollos va intervindre per evitar el desnonament d’una família amb 4 menors a Oliva, cosa que al final no es va aconseguir i la família va quedar al carrer. Ara és acusat, conjuntament amb dues persones de la família que anava a ser desnonada, per atemptat i insult contra un agent de l’autoritat,  cosa que neguen els encausats.  

Joan Cogollos, de 75 anys, que es declara pacifista i deixeble espiritual de Gandhi i de Jesús, s’enfronta a una petició del fiscal de pena d’un any i mig de presó. Segons la denuncia el membre de la PAH, s’hauria abalançat sobre un agent de policia local “i li hauria produït danys en el muscle i la uniformitat” i  també que mentre formava part de la “barrera humana” que intentava parar el desnonament, hauria proferit “frases amenaçadores”, segons el fiscal. 

 

 

El judici es va suspendre el passat 8 de febrer, i la nova la vista està anunciada per al pròxim 1 de desembre, però la defensa comptarà, segons la PAH, amb els nous enregistraments després d’aconseguir que la Guàrdia Civil aporte les imatges dels fets. També hi haurà una concentració de suport a l’entrada del jutjat de Gandia.  Joan Cogollos  ha manifestat sentir-se ben tranquil perquè els vídeos i els testimonis dels fets demostren la seua innocència.

Joan Cogollos no va voler en el seu moment firmar l'acta de conformitat de Fiscalia en l’acte de conciliació celebrat en setembre del 2020 i pagar una multa, perquè  afirmava que això seria acceptar uns fets que nega en contra dels informes i versió policial, tot i que va reconéixer que es van produir moments de tensió.

 Qui coneixem Joan Cogollos sabem del seu tarannà pacifista de sempre, des de la militància els anys 60 en plataformes obreristes com Autonomia Obrera i la HOAC (Germanors Obreres d'Acció Catòlica) i de persona preocupada per la pau i defensa dels drets de les persones, una actitud que sempre ha dut al Col.lectiu de Mestres de la Safor,  com al SATE, o en la coordinació d’activitats en la Universitat d'Estiu de Gandia, en l'Escola d'Estiu Marina-Safor i en el marc d'Acció Cultural del País Valencià.