L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 7 de novembre del 2021

CRÒNICA 1: La borrasca Blai continua aquest matí afectant les platges i, a la Goleta, s'han reforçat les motes. Video del temporal.

 

 La borrasca Blai continua afectant el nostre litoral, on tenim un bon temporal de llevant i ones altes. El nucli de la borrasca estava més centrat a les Illes Balears,  perquè com ja vam dir amb vents forts del nord-est i que en alguns punts i moments han arribat a força 7 (fins a 60 km) les ones altes s'han anant succeint en la zona marítima compresa entre les illes i el litoral valencià.  I això ha afectat, i negativament les platges valleres i en especial la Goleta.
 

 

Els operaris de la brigada agrària municipal han hagut de reforçar les motes als accessos de la platja. Tal com vam dir ahir dissabte ja s'havia procedit a efectuar un reforç de dunes, però aquest matí s'han hagut de refer de nou la mota perquè la mar, amb l'incessant embat de les ones, se l'havia engolit i començava a entrar dins del casc urbà de la platja.


Els treballs de vigilància, coordinats pels regidors d'Agricultura i Seguretat Ciutadana,  Emili Enguix i Josep Llàcer respectivament, han continuat al llarg del matí.

 

 

Cal esmentar també el treball que ja realitza la nova comporta instal·lada aquests dies i que està evitant que l'aigua de la mar entre en el canal de defensa, com es pot vore en la fotografia.

Un factor a destacar ha estat el canvi de temperatures, amb una baixada general motivada pel vent fred que porta aparellat la borrasca Blai. Aquest matí es deixava sentir un ambient ja com de ple hivern, on hem pogut comprovar 9ºC graus a les 9 del matí al termòmetre de l'estanc, tot i que la temperatura mínima al llarg de la matinada al nostre poble ha arribat a estar al voltant de 7ºC.