L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 2 de maig del 2021

RECORDEU: Avui diumenge, a les 12 de migdia, actua el grup de musica mediaval "Menistrils" al monestir de Simat


El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) ofereix AVUI DIA dia 2, a les 12 hores un concert de la formació valenciana "Menestrils" dedicat a la música de les tres cultures més importants a la península en l'edat mitjana (
àrab, sefardita i cristiana) a l'església de Santa Maria de Valldigna.
 
El concert presenta el nou disc de la formació: "Ahabáh" (amor en hebreu). És un àlbum de confluència de sons tradicionals basats en melodies àrabs mediterrànies i de la lírica andalusina, el cançoner sefardita, i també en la música de cantigues i trobadors que dóna com a resultat una selecció unida pel significat de l'amor, el hubb o l'ahabáh, segons la llengua de cada cultura: cristiana, àrab i sefardita.
 
 


 
30 anys de Menestrils

El grup de música antiga "Menestrils" celebra els 30 anys de trajectòria des de la seua creació en 1991 en Ontinyent (València) i dedicat a l'estudi i interpretació de la Música de l'Època Medieval, principalment del segle XI al XV, amb instruments rèpliques d'originals dels instruments medievals de corda, vent i percussió. . 
 
 


Compta amb una extensa discografia a partir del 1993 amb "La música a la Cort de Jaume I" i diversos treballs discogràfics com "Amors Mercé" (1995), la BSO "Merlí i el Jove Artús" (1997), "Cançoner Trobadoresc de Sant Joan de les Abadesses i altres cançons de trobadors" (1998), "Rode la bola" (2002); "Sendes i Carenes" (2007) o la BSO "L'Herència Monàstica" (2009).