L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 10 de maig del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Són les solucions tècniques de fa dècades, solucions tècniques mai polítiques

 

Tavernes té, com tenen totes les ciutats, problemes urbanístics. I no són nous d'ara, sinó que els estem arrossegant i patint de fa dècades, de molt abans del govern actual.

Un problema són les canonades que proveeixen d’aigua potable als habitatges i que estan enterrades davall les voreres. Des de dècades anteriors,  han obligat a solucions tècniques quan hi ha hagut que instal·lar els fanals d’il·luminació, molts s’hagueren de retirar, separar-los de la vorada (bordillo) per no causar destrosses en el proveïment d'aigua potable. 

 

 

Eixos problemes continuen existint i  són difícils d'arreglar. Al final, han estat sempre solucions tècniques les preses pels tècnics municipals que sempre han executat la millor, la  més favorable i avantatjosa, governara qui governara a l’Ajuntament.

I podem vore, per les canonades d'aigua potable, al llarg i ample de les voreres del cas urbà i de la platja, actuacions des de fa dècades, on els fanals s’han hagut situat ben separats de la vorada per no afectar les conduccions soterrades i el proveïment.

 

Com hem dit, sempre han estat solucions tècniques, informades i decidides pels tècnics municipals com a responsables de les execucions d'obres. No mai ni ara han estat decisions ni imposicions polítiques.

La plaça dels Tarongers, la zona del Lago Azul, davant l'escoleta... a la platja o el Carrer la Dula, fins i tot en el tram davant la caserna de la Guàrdia Civil, alguns carrers del Vergeret... són punts urbans on es pot comprovar el que diguem, i que plasmem en les fotografies que publiquem. I encara hi ha ha molt més en la ciutat, però no és el moment de fer reportatges fotogràfics sinó de comprovar que ha estat la solució de sempre. Com a mostra en publiquem unes quantes.

 

És exactament el que ha passat en els trams del carrer Blasco Ibáñez. Una canonada troncal ha obligat als tècnics,  municipals i d’Hidraqua,  a la mateixa solució que s’ha donat durant dècades i dècades: separar els fanals de la conducció d’aigua potable. I és una decisió tècnica, no cap decisió política.

És lamentable i molt decebedor per a molts veïns i veïnes comprovar que, en lloc de propostes,  el PP i la seua portaveu Eva Palomares, de nou usen l’engany i la demagògia, i ho fan sense presumptament haver preguntat als tècnics del perquè d'eixa solució. Tampoc n'han proposat cap altra  perquè, suposadament, segur que no en tenen cap vist que eixa era la solució aplicada quan ells eren govern. Són solucions tècniques i no polítiques, tot i que ara les vulguen capgirar i fer creure que són del govern.


I aprofitem per recordar el que ha manifestat l’alcalde Sergi González en premsa on ha rebutjat per incertes les manifestacions de la portaveu popular:  tota la vorera de Blasco Ibáñez, tot el trajecte de vianants és accessible, pot passar sense problemes un carro de persones amb mobilitat reduïda o un carro de bebè. Per molt que ella diga que no ho és, els tècnics municipals, segons l'alcalde, diuen el contrari i avalen l'accessibilitat de la zona.

Potser calga recordar la quantitat de casos de voreres ben estretes,  on no caben de vegades ni els vianants, en urbanitzacions modernes, de fa poc més d'una dècada, com és el cas de l'Avinguda de les Corts Valencianes, al Vergeret (4 fotos últimes). I no volem entrar en més empastrades realitzades en la mateixa zona per algun govern municipal: pavelló il·legal, edificacions il·legals...

Les fotos, on es veu la retirada dels fanals per conduccions d'aigua potables, són execucions de fa algunes dècades i anteriors governs.