Samira Kadiri el dissabte dia 5 |
El CIMM es prepara per a aquests tres dies plens d'activitat, concretament el 4, 5 i 6 de juny, que comptaran amb el concert de Eloqventia en la primera jornada; Samira Kadiri en el Monestir de la Valldigna durant el dissabte i un concert a càrrec del propi alumnat del curs 2020/2021 al costat dels seus professors, el diumenge com a colofó del programa. En l'apartat formatiu, destaca l'àmplia oferta de tallers recollits dins d'un Seminari de Música Medieval que ofereix classes intensives de caràcter gratuït a l'alumnat prèviament inscrit.
Eloqvuentia el divendres dia 4 de juny |
Les inscripcions ja estan obertes. Totes les activitats són d'accés lliure amb reserva prèvia i places limitades. Per a assistir a un curs és necessari confirmar mitjançant telèfon 678 066 063 o en el correu electrònic: info@cimmvalldigna.org.
Balanç acadèmic
Com a balanç de l'any acadèmic direm que s'ha saldat amb mig miler d'alumnes que han assistit a classes d'arpa, cant medieval, vents de llengüeta doble, zanfona, simfonia i organistrum, o cant gregorià amb músics referents de cadascuna d'aquestes especialitats, constatant l'interés que les activitats han generat.
La internacionalització del centre és una realitat, amb l'assistència de nombrós alumnat de tot el món. “La matriculació s'ha duplicat en aquest curs, comptant amb un 46% de matrícules estrangeres enfront del 54% nacionals. Els països que han aportat major alumnat als cursos del CIMM procedeixen de Mèxic, Xile, Costa Rica, el Perú, Alemanya, l'Argentina i Itàlia. Estem en vies d'establir convenis amb les principals universitats i centres a Europa i Llatinoamèrica per a continuar expandint la labor i l'oferta formativa del CIMM”, assegura la directora del centre, Mara Aranda.
La responsable ha remarcat que “tot i que la vocació del centre és internacional, seguim amb el ferm propòsit que el CIMM siga un vehicle de formació per a valencians i valencianes que estan demostrant dia a dia un interés major en la música medieval, sabent que els seus instruments tradicionals, com la dolçaina, vénen d'instruments musicals medievals i és possible interpretar aquestes músiques amb ells, la qual cosa fa que els cursos proposats, com el de vents de llengüeta doble, en siguen doblement interessants”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada