L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 21 de maig del 2021

ORATGE CAP DE SETMANA: Diumenge i dilluns s'esperen pluges en la nostra zona


L’última actualització dels models de previsió ens indica que és bastant probable que ploga entre diumenge-dilluns. El model europeu, que normalment és el més fiable, pronostica que una bossa d'aire fred en alçada travessarà la península Ibèrica d'oest a est, amb la qual cosa tindrem aiguats localment intensos i tempestes, que passarien de l'interior a la costa. No obstant això, altres models indiquen que les acumulacions més importants es donarien a l'interior de la península.

Aquesta és una situació típica de primavera tardana. Si plou, seria una bona notícia per als aqüífers i embassaments abans que comence l'estiu meteorològic. A partir d 'ara, i fins a principis de tardor, tenim pocs dies de pluja, però la immensa majoria són convectius (tempestes ), associades a les pujades d' aire fred en altura. 

Segurament el mapa superior es publicarà en els mitjans de comunicació. Ens indica que entre diumenge i dilluns s'esperen bones pluges al sud-est de la península, la qual cosa suposa un esdeveniment molt poc usual respecte als mitjans meteorològics del model per a aquestes dates.

Les previsions indiquen que entre diumenge i dilluns tindrem tempestes localment intenses o molt intenses al sud-est.  Seran unes hores, però potents, i poden sorgir alguns problemes derivats de la intensitat de les pluges, cosa sovint habitual en aquestes situacions. De tota manera, i fins ara, AEMET ha decretat en el País Valencià l'alerta groga només a les comarques d'Alacant.