L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 20 de maig del 2021

El temps canviarà el cap de setmana amb l'arribada probable d'una DANA que dura pluges

Sembla ser que al Mediterrani tindrem canvi d'oratge amb possibles pluges fortes amb la DANA que s'espera per al cap de setmana. En alguns llocs peninsular, abans però, ja s'esperen precipitacions demà divendres amb el pas d'un front que fregarà l'extrem i el dissabte precipitacions en el nord-oest i alguns ruixats en les principals serralades.

El diumenge (mapa superior) es notarà la presència del descolgament d'una massa d'aire fred que formarà una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que se situaria al sud-oest de la península i s'acostaria al nostre territori pel Golf de Cadis.

Es desplaçaria ràpidament cap a la costa de llevant generant gran inestabilitat i probables precipitacions intenses primer en el sud i després en l'est del país. El sud-est de la península podria ser la zona més afectada per aquest episodi de DANA i ací és on es troba part del País Valencià, on no es descarten pluges puntualment de bona intensitat. 

Hi ha encara incertesa per la DANA i la previsió pot canviar molt  ja que la posició exacta del embossament d'aire fred determinarà la zona de les precipitacions i les intensitat d'aquestes. Els models de previsió no són coincidents, i mentre el GFS situa la DANA més al sud-oest, allunyada de la península, el model d'alta resolució del Centre Europeu assenyala un episodi de pluges intensa. 

Les temperatures baixaran al llarg del cap de setmana, el dissabte ho faran de forma generalitzada i el diumenge podran continuar baixant mes al sud peninsular. 

Caldrà estar atents als pròxims dies.