L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 12 de maig del 2021

PLENARI MAIG 2021: VIDEO El govern posa en evidència la dreta local en la polèmica dels fanals del carrer Blasco Ibañez


L’alcalde Sergi González i el regidor de serveis, Enrique Chofre, van posar en evidència que els portaveus del PP i de Ciudadanos no havien preguntat als tècnics municipals sobre la instal·lació de fanals en el carrer Blasco Ibáñez de la platja. En el cas de la portaveu del PP van afegir el fet de realitzar manifestacions esbiaixades i no exactes sobre la problemàtica en premsa i xarxes socials.

L’alcalde Sergi González, que recordava la polèmica de les xarxes, els va preguntar si havien preguntat a l’arquitecte municipal sobre la instal·lació dels fanals, i la resposta va ser el silenci, cap resposta. La portaveu del PP, Eva Palomares, va indicar que havia consultat “un tècnic de la seua confiança” però ni va dir qui era ni la qualificació acadèmica. Només “un tècnic de la meua confiança”, sense cap altres detall de què li havia dit ni quin document avalava la seua opinió.

El govern municipal va confirmar en ple que les voreres i les obres realitzades compleixen la normativa d’accessibilitat, i a més acusaren la portaveu del PP de fer manifestacions que no eren exactes sobre la problemàtica de les voreres i els fanals.

 
El regidor Enrique Chofre va presentar i llegir un certificat de l’arquitecte municipal, datat el dia 27 d’abril, abans de la polèmica, on s’indiquen les característiques del carrer Blasco Ibáñez i de l'obra executada, totalment accessible.

Chofre va confirmat que en executar l’obra es va comprovar l’existència de la troncal d’aigua potable de 25 centímetres de diàmetre al llarg de la vorera i com a unió de les xarxes de la Platja Vella i els Sectors Goleta-Sardina. La Direcció Facultativa vist que era impossible la instal·lació de fanals com estava prevista, va ordenar retirar-les un poc però sempre amb distancia mínima 1,50 metres de pas, segons el decret de la Generalitat que regula l’accessibilitat.

En una visita d’obra es va comprovar que no tots els fanals estaven a eixa distància i es va donar l’ordre de corregir la situació. En aquest moment va esclatar la polèmica amb les manifestacions del PP a la premsa, això si sense mai haver preguntat o consultat a la Direcció Facultativa, que du l’arquitecte municipal com a obra pública. 
 
El regidor Enrique Chofre va afegir que, així i tot, sempre havien estat i eren accessibles: el decret de la Generalitat contempla que en el cas d’espais urbans consolidats ( i aquest zona urbana ho és) els itineraris accessible per a vianants permeten estrenyiments però amb una amplada de pas no inferior a 1,20 metres. 
 
Afegim nosaltres: la portaveu del PP va dir en premsa que havia medit una distància menor de pas, 1’30 metres. Està dins de la normativa per a espais urbans consolidats, i dubtem que ella conega eixa llei perquè va afirmar que amb 1'30 metres les voreres eren inaccessibles, quan la llei contempla en espais urbans consolidats, 1'20 m. mínim de pas.