L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 24 de maig del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: De nou enganyar al veïnat? I damunt en un tema sensible, com el Cementeri? (alguns vídeos del ple)

Zona d'ampliació del cementeri. 636 nínxols a construir per fases

Rebem un enllaç a un web de participació ciutadana de la Generalitat, on la portaveu del PP ha publicat un escrit sobre el Cementeri, i com de costum, tergiversacions de fets. Un nou engany a la ciutadania vallera.

 1: La portaveu del PP ha dit : "L’actual cementeri es queda sense nínxols cada poc de temps, i cada volta que succeïx, es construïxen nínxols, allà on es pot. Necessita una ampliació urgent” i també diu que “són un “parche” provisional que soluciona el problema per poc de temps”.

Senyor portaveu,  aclarim-nos: Com en totes les localitats, els nínxols es construeixen al ritme de les necessitats. I  atendre les necessitats com van sorgint, no es fer parxes, i menys quan hi ha un programa aprovat de construcció per fases. 


 

Aclarim: Tampoc no es construeixen “allà on es pot” (sic), ni a la babalà.  Les construccions es fan on correspon, on diuen les normes i l’organització dels espais del cementeri, en les zones preparades i assignades per a eixa finalitat.

La portaveu del PP és l’única persona de Tavernes que, tot i estar  6 anys de regidora i cobrant, encara no s’ha assabentat que des de fa uns 4 anys es du a cap una ampliació del cementeri per fases. Per cert, ni ella ni el seu PP han donat mai recolzament. 

Els nínxols no es construeixen on es pot, sinó on toca. Aquests són de la passada legislatura

2: Ha dit després: "És necessari afrontar l’ampliació del cementeri per donar una solució a llarg termini i per fer-ho possible s’ha de fer front a ampliar l’espai que actualment ocupa”.

Senyora portaveu del PP: fa uns anys que s'està ampliant el cementeri amb el seu posicionament en contra , com també fa anys que no han presentat cap proposta per la Cementeri. S’executa una ampliació que facilitarà construir fins a 636 nínxols, la solució dels problemes durant 20 anys mínim. ¿Li sembla prou eixe termini mínim de 20 anys? ¿Encara no s’ha assabentat de què va tot això? Doncs, se n'ha parlat molt en els plens i li ho han explicat algunes vegades. ¿No atén en el ple?

Nínxols nous en zona d'ampliació

 

Com ella  no informa... Nosaltres donem un poc d’informació a la ciutadania

Una ampliació es va aprovar dins del PGOU del 2004 en base a una permuta de terrenys en urbanitzar els sectors Teularet i Fontetes.  Mai no es va fer... el PP no va impulsar mai la urbanització, i en el cas de Fontetes ni hauria pogut perquè “s’oblidaren” que era zona inundable. La solució de la inundabilitat passava per executar el projecte del riu Vaca, però... coses del PP, el govern de Rajoy va eliminar el projecte en fase d’adjudicació. Tot això ella ni ho diu, ni ho recorda mai, tot i que en els plens se li ha explicat moltes vegades.

L’any 2011 Compromís arriba al govern. No hi havia nínxols: els darrers anys el PP no n’havia construït cap!. I se’n van construir de nous en el terreny que encara hi havia disponible. No es podia ampliar en base al PGOU, com hem dit, i la proposta tècnica va ser construir en el terreny del cementeri de la falda de la muntanya. Era un espai del cementeri i podia acollir nínxols.

El PP vota en contra de les millores del cementeri (novembre 2018). No va presentar cap proposta

La proposta dels tècnics: ampliació per fases d’una zona on caben més de 600 nínxols. I de nou les mentires de la portaveu: ¿Com es capaç de dir que cal afrontar una ampliació que ja s’està duent a cap? Que no li agrade i que estiga en contra, bé...  però no acceptem la mentira.


 

CONCLUSIÓ: Més del mateix

- 6 anys de regidora, amb 0 (zero) propostes.

- Diners cobrats en dietes i indemnitzacions: X euros?. No podem dir la xifra perquè l’Ajuntament no les publica aquesta legislatura. Per cert:  aprofite i, en eixa pàgina web de la Generalitat, demane a l’Ajuntament de Tavernes que publique les percepcions de tots els regidors i no només els que tenen dedicació exclusiva.