L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 15 de maig del 2021

Per què només 1.500 metres cúbics sí en calen 20.000 per regenerar la Goleta i deixar-la en bon ús a l'estiu?


Només 1.500 metres cúbics. Eixa és la quantitat que Demarcació de Costes pensa emprar per a reposar l’arena perduda en la platja de la Goleta i que queda molt lluny dels 20.000 metres cúbics que, segons els càlculs basats en les dades d’altres reposicions, caldria aportar.

 

Les xifres les ha donades l'alcalde,  Sergi González, que ja porta setmanes de gestions i exigències amb la Demarcació de Costes perquè, com altres anys, s’execute el que podríem nomenar com a “manteniment normal” amb l’objectiu de facilitar als usuaris l’ús de la platja, guardonada un any més amb una Bandera Blava. I ací hem de deixar ben clar que la quantitat d’arena d’una platja no està entre els criteris de concessió, com tampoc es valora si és una platja d’arena, graveta o roca. 

Malestar de l'Ajuntament i de l'alcalde que veu com, les seues gestions es queden amb una quantitat mínima, menys d'un 10% de la que hauria de ser la quantitat de reposició. Com a nota positiva, sembla ser que Costes conjuntament amb l’abocament d’arena retirarà les pedres que envaeixen la platja en la zona enfront del llac, pedres que són una molèstia i una perill, tant per als usuaris que volen escampar les tovalloles per prendre el sol i descansar com per als banyistes. Fins ara l’habitual era tapar-les amb les noves capes d’arena aportada.

 

 Aquesta actuació de Costes, si no hi ha canvis, està previst que s’execute a finals del present més de maig, abans de l’inici de la temporada estival. Així doncs, la concentració ciutadana que ha convocat l’Ajuntament el diumenge 30 de maig en la Goleta, i que recolzen tots els partits, per exigir millores en la platja coincidirà amb l’execució d’aquesta mínima aportació d’arena.