L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 29 de maig del 2021

Costes afirma que la platja de la Goleta es recupera de manera natural dels temporals i acumula arena amb perfil d'estiu

Costes diu que la Goleta es recupera... però les pedres no les havíem vist mai, hi havia un metre d'arena


A Tavernes ja no ens valen les promeses, volem realitats!!
 
Les platges de Tavernes estan patint des de fa anys un procés de regressió i transgressió fruit de la mala gestió de la Demarcació de Costes, organisme del Ministeri de Transició Ecològica.
 
Hem arribat a un punt insostenible, d'emergència, que afecta no només a tots els veïns i veïnes de Tavernes sinó també a l'economia, el turisme i el medi ambient. 
 
Portem molts anys reclamant una solució definitiva per a les nostres platges, hem fet propostes alternatives però sembla que els responsables del Ministeri no acaben de vore eixa situació crítica.
 
Sinó no s'entén que diga, a gravés del seu organisme Costes,  que la platja de la Goleta no està tan malament i que s'està regenerant de manera natural.
 
 
Una foto més d'avui, on es veu "la recuperació" de la Goleta

 
El Ministeri, ha informat la Demarcació de Costes, licitarà la redacció d'un projecte per donar una solució que diuen serà definitiva. Ens alegrem que, per fi, ens hagen fet cas, però ens sorgeixen uns quants dubtes respecte al seu anunci.

- El primer i principal, quan de temps tardarà en estar redactat, aprovat i es disposarà de l'autorització ambiental per poder executar eixe projecte, 4 ó 5 anys?
 
- Quan estiga tot aprovat i autoritzat, el Ministeri posarà els milions d'euros que facen falta o faran com amb la laminació del riu Vaca que portem més d'una dècada amb el projecte aprovat però sense executar? 
 


 
L'experiència ens diu que aquests tràmits són llargs i costosos.
 
- Mentrestant que van a fer?
 
- De moment el que sabem és que van a retirar-se les pedres d'un tram de la platja de la Goleta i fer una aportació mínima, totalment insuficient per poder donar un servei mínim i digne de cara a l'estiu.
 
- Com espera el Ministeri i Costes que l'Ajuntament munte les platges accessibles, torres de vigilància, passarel·les, barets de platja i la resta de dotacions si no fa una aportació d'arena d'emergència?
 
Per tot això i moltes més raons, seguirem reclamant al Ministeri que actuen. Les promeses no són suficients volem realitats!
 
           Remés per Compromís Tavernes