L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 4 de maig del 2021

L'IES Jaume II el Just serà un dels 3 centres valencians on s'impartirà un "Curs d’Especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació"

 

L'IES Jaume II impartirà el pròxim curs acadèmic 2021-22 un "Curs d’Especialització en: Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació" que, en paraules de la seua directora Anna Bellver "és un veritable màster per alumnat que ha finalitzat el grau superior. Un màster que no s'impartirà molt en tot l'estat espanyol, de fet, en el País Valencià només hi ha 3 centres que l'impartiran, entre ells el de Tavernes, amb la qual cosa serem pioners en aquest camp".

La directora de l'IES ens explicava que "serà un curs extens, amb gran especialització en la matèria i que s'ha plantejat per poder respondre de forma ràpida a les innovacions que es produeixin en el sistema productiu i en els sectors emergents, i amb una visó pràctica que permeta complementar i adaptar la formació prèviament adquirida".
 
Anna Bellver ens assenyalava que el professorat del centre ha acceptat el repte i vol respondre a les necessitats de definir i implementar estratègies de seguretat en els sistemes d'informació això com identificar vulnerabilitats i implementar les mesures necessàries per corregir-les. 
 
 
"L’IES Jaume II el Just és conscient de la necessitat de complementar la formació dels titulats superiors en una problemàtica tan actual i avui dia important com és el de la Ciberseguretat, i comencem a impartir la matèria amb aquest curs d’especialització a partir de l'any acadèmic 2021/2022" indicava la seua directora.
 
Segons la programació pròpia del curs, s'adreça a titulats en algun dels següents cicles formatius superiors: 
 
● Desenvolupament d'Aplicacions Multimèdia
● Desenvolupament d’Aplicacions Web
● Administració Sistemes Informàtics
● Sistemes Telecomunicacions i Informàtics
● Manteniment Electrònic 
 
 
 
Un gran ventall de matèries i programa de treball, tots ben actuals en educació

 Els alumnes que s'inscriguen al curs comprovaran que el conjunt de matèries és molt actual, amb un conjunt de mòduls on hi ha: Incidents de ciberseguretat, enduriment de xarxes i sistemes, posada en producció segura, l'anàlisi forense informàtic, hacking ètic i normativa de ciberseguretat.
 
L'alumnat podrà adquirir les competències professionals: 
 
● Elaborar i implementar plans de prevenció i conscienciació en ciberseguretat.
● Detectar i investigar incidents de ciberseguretat, documentant-i incloent-los en els plans de securització de l'organització.
● Dissenyar plans de securització contemplant les millors pràctiques per al enduriment de sistemes i xarxes.
● Configurar sistemes de control d'accés i autenticació en sistemes informàtics,
● Dissenyar i administrar sistemes informàtics en xarxa i aplicar les polítiques de seguretat establertes, garantint la funcionalitat requerida amb un nivell de risc controlat.
● Analitzar el nivell de seguretat requerit per les aplicacions i els vectors d'atac més habituals, evitant incidents de ciberseguretat.
● Implantar sistemes segurs de desplegat de programari amb l'adequada coordinació entre els desenvolupadors i els responsables de l'operació de programari.
● Realitzar anàlisis forenses informàtics analitzant i registrant la informació rellevant relacionada.
● Detectar vulnerabilitats en sistemes, xarxes i aplicacions, avaluant els riscos associats.
● Definir i aplicar procediments per al compliment normatiu en matèria de ciberseguretat i de protecció de dades personals, implementant tant internament com en relació amb tercers.
● Elaborar documentació tècnica i administrativa complint amb la legislació vigent, responent als requisits establerts.