L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 28 de maig del 2021

La Valldigna i el Departament Sanitari de Gandia continuen amb baix risc, malgrat la lleugera pujada de casos actiua i la IA del departament

 
La Valldigna només ofereix com a bona noticia i variació que Tavernes ha tornat a donar negatiu en totes les xifres Covid-19 del dia, amb la qual cosa se suma a la situació de Simat i Barx tot i que aquestes dues poblacions ja fa setmanes que es mantenen lliures del virus.

Diferent és el cas de Benifairó, on les dades actualitzades de la Conselleria de Sanitat continuen confirmant els tres casos actius, o siga les persones afectades no han passat el temps d'aïllament per consider-les guarides. Així Benifairó continua amb IA de 192 per 100.000 en 14 dies, mentre la resta de localitat la seua IA és 0 (zero).

 La Valldigna, globalment considerada, es manté com a zona de risc baix: cal indicar que els 3 casos de Benifairó, si fem una proporció considerant el total de població de la Valldigna ens donaria aproximadament una IA de 12'5 per 100.000 habitants, que seria risc baix. Repetim: considerant globalment tota la comarca.

 Recordem les xifres actualitzades a dia d'avui:


 

 - Tavernes


Casos totals durant la pandèmia: 1.294
Noves infeccions:0
Casos actius: 0 (n'eren 1)
Persones curades des de l'última actualització: 1
Incidència Acumulada: 0 per 100.000 habitants
Defuncions totals: 52  

- Simat


 Casos totals durant la pandèmia: 141
Noves infeccions: 0
Casos actius:0
Persones curades des de l'última actualització: 0
Incidència Acumulada:0
Defuncions totals: 3
 
- Benifairó


 Casos totals durant la pandèmia: 79
Noves infeccions: 0
Casos actius: 3
Persones curades des de l'última actualització: 0
Incidència Acumulada: 192'55
Defuncions totals: 0

 - Barx

 Casos totals durant la pandèmia: 116
Noves infeccions: 0
Casos actius: 0
Persones curades des de l'última actualització:0
Incidència Acumulada: 0
Defuncions totals: 14

 

 DEPARTAMENT DE GANDIA

 


 El departament de Gandia suma 8 noves infeccions des del passat divendres i arriba a un total de 11.468 infeccions durant la pandèmia, segons les dades de Conselleria de Sanitat.
 
El departament manté els casos actius en 31, un augment respecte el 27 de dimarts, la qual cosa ha portat a un increment en la IA que ara és de 17'50 quan dimarts era de 15'24 per 100.000 habitants els 14 dies. Mantenim la situació de baix risc en el Departament Sanitari que, com ja hem en dit en altres ocasions, compren la comarca de la Safor-Valldigna i 10 poblacions de la Vall d'Albaida (vore mapa superior). Així doncs i globalment considerat, es continua per davall de la mitjana del País Valencià i més encara de l'estatal.

Les dades ens indiquen que se'ls ha donat l'alta mèdica a un total de 4 persones i que no s'ha produït cap defunció, amb la qual cosa el departament continua amb la xifra de 280 morts en la pandèmia.
 
Les xifres completes ofertes avui són:

Casos totals: 11.468 (n'eren 11.460)
Noves infeccions: 8
Casos actius: 31 (eren 27)
Persones curades des de l'última actualització: 4
Incidència Acumulada: 17'50 per 100.000 habitants
Defuncions totals: 280