L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.771
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 54.398

diumenge, 30 de maig del 2021

La Goleta i la Platja de Tavernes: Sr. Gamazo, diputat del PP, ací mengem “rabos” de pansa per a la memòria i en tenim.

Imatge de la Goleta després d'un temporal. Desembre 2016. Govern de Rajoy

El Sr. Óscar Gamazo és de Gandia i diputat nacional del PP tal com confirma el mateix PP: “Diputado de la XII y XIV legislaturas”. Cal recordar que la XII legislatura abraça del 19 de juliol del 2016 fins al 5 de març de 2019.

El Sr. Gamazo ha publicat un article d'opinió  on critica el govern de Sánchez (PSOE) per la manca d'actuacions en les platges de Tavernes i la Safor des del 2019 fins avui. Ha oblidat totalment què va fer el govern Rajoy del 2011 fins al 2019 quan ja hi havia un greu estat i necessitat. 

Els anys de govern de Rajoy va ser  un període on, com ací tantes vegades hem informat, amb el vot en contra del Grup Popular en el Congrés, els diputats valencians inclosos, rebutjaven les esmenes de Joan Baldoví de Compromís. Esmenes on exigia partides en el pressupost de l'estat per a una solució definitiva de les platges de Tavernes i del sud de la comarca. També hi havia sempre recuperar el projecte del riu Vaca per a la Valldigna, que mai el PP va considerar. També Ciudadanos, els diputats valencians inclosos, no les aprovaren en els últims pressupostos de Rajoy.

 

 

Reposició arena: Desembre 2013. Govern Rajoy

Tavernes no li pot agrair res al PP, ni al govern de Rajoy ni als seus diputats. Més bé al contrari: eliminaren el projecte del Vaca, eliminaren del Pla Elèctric Nacional la subestació del Golfo i mai recolzaren una actuació a les platges de Tavernes. Això sí, ens obsequiaren amb una línia MAT pel centre del terme.

Ara ja no governa Rajoy. El diputat Sr. Gamazo en l'article d’opinió afirma que “Denuncié que los continuos trasvases de arena realizados en los últimos años han demostrado ser meros parches con un alto coste económico y muy poca efectividad”.

 

Goleta març 2015Any 2016. El delegat del govern de Rajoy, Juan Carlos Moragues (PP) i de Gandia  anuncia una nova reposició d'arena. Mai no  les solucions definitives. 
 

Com es massa sabut, els abocament d’arena en la Goleta van ser constants en època del govern de Rajoy. Consulte l'hemeroteca. Pero per al diputat del PP, les reposicions d'arena fetes per Rajoy durant 9 anys no eren parxes, les de de Sánchez "en los últimos años" sí que ho són, tot i ser actuacions iguals.

Afirma també que “Ante esta realidad, en la sede de la soberanía nacional los populares exigimos al Gobierno de Sánchez que implemente una solución definitiva con una fecha concreta para solucionar los problemas de la fuerte erosión que sufren las playas de nuestra comarca”.  Bravo!!! Ara reclamen tot el que li negaren a Joan Baldovi i Compromís. Ho fan quan la degradació de les nostres platges ha anat a més creixent any rere any i arribant a una situació insostenible. Tan poc que costava, aprovar-les quan pertocava, va uns 10 anys, però no, el govern de Rajoy sempre es girava d’esquena. O no?

 

 

La Goleta. Desembre 2016. Govern de Rajoy. Sense solucions

I diu després:  “Su arenal ( de les platges valleres) ha ido desapareciendo por lo que la autoridad competente ha de planificar acciones, a medio y largo  plazo, para dar una solución definitiva a la crítica situación en la que se encuentras sus playas”.   Aplaudiments!!! Sí, efectivament, cal planificar actuacions a mitjan i llarg termini, o siga el que cal fer és allò que el govern i el seu diputats han estat negant des del 2011 amb el vot en contra en el Congrés a les demandes que li presentava tots els anys Joan Baldoví. 
 
Sr. Gamazo, nosaltres estem contents que vostè se sume a les reivindicacions de Tavernes. I fins i tot, li ho agraïm: la unió fa la força i rectificar és de savis. Ara, no ens faça babaus, no ens xuclem el dit, ni som desmemoriats. No vulga tampoc, avui diumenge, fer-nos combregar amb rodes de molí. 
 
Mire, portem molts anys perduts, massa, i tot per la falta de visió dels diputats del PP, els valencians inclosos, en no votar mai a favor en el Congrés per la solució d’un problema que ja podria estar després de 10 anys quasi resolt. 
 

  

La goleta. Novembre 2017. Més reposicions del govern de Rajoy

 

 A Tavernes diguem que per a la memòria, per recordar temps passats, cal menjar “rabos” de pansa. I nosaltres  en mengem molts. I  recordem i sabem qui ha defès els interessos de Tavernes, i no hi ha el seu partit: Ni el PP valencià, ni l’estatal de Rajoy, ni el PP de Tavernes mai no han fet res per les platges de Tavernes.  Ara, com el govern és de Sánchez, tot el PP s’atreveix a exigir allò que durant anys callaren i no aprovaren, quan potser callaven i no reivindicaven per no molestar els caps de Madrid. 

 

 

 

Reposició d'arena. Juny 2018. L'última del govern Rajoy

 

Octubre del 2018. Adéu a tota l'arena del mes de juny.

En una cosa si que coincidim amb el Sr. Gamazo: no hem de salvar les platges de Tavernes i de Safor per al 2050, com assegura en el seu article. Calia salvar-les, o almenys haver iniciat els projectes i treballs fa uns anys, abans d'arribar a la extrema urgència i necessitat d'avui dia. I en eixos anys, com hem dit, el PP ni estava ni se l'esperava.

Hem il·lustrat l'article amb fotos - hi ha més en el nostre blog- d'actuacions del govern de Rajoy, les mateixes que ara  critiquen que faça el govern de Sánchez.