L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 20 de maig del 2021

INFORME: El Parc del Cambro, un espai singular, nascut del treball i dedicació del Taller d'Ocupació i que serà inaugurat prompte.

 
El Parc del Cambro està gairebé a punt perquè és convertesca en un lloc de descans, oci i  trobada de la barriada. I aquesta realitat serà possible gràcies al treball realitzat per l’alumnat de les especialitats del Taller d'Ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes III": Forestal, Obra i Pintura.

Aquest treball ha suposat una gran experiència per a l'alumnat, que ha compaginat la pràctica i experiència en diferents treballs amb els ensenyaments teòrics que reben. Així mentre els alumnes de forestal han executat, per exemple,  un novedós jardí vertical, els de l’especialitat d’Obra/Pintura han dut a cap pràctiques relacionades amb el mon de la construcció, aplicades en aquest cas al Parc del Cambro.
 

Tercera edició del Taller d'Ocupació  "Millorem Tavernes III" 
 
Aquest taller enguany arriba a la tercera edició, amb una inversió de l'Ajuntament de 720.619,20 euros procedents de fons propis i d'una subvenció aconseguida del programa  "Labora", el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. Els alumnes, per poder participar-hi, han d'estar inscrits com a demandants d’ocupació en Labora i tindre més de 25 anys. L’oficina "Labora" és l’encarregada de remetre el llistat que l'Ajuntament a través de la regidoria de Foment Local formalitza en un contracte. En l'edició d'enguany s'han contractar 30 alumnes i 6 professors durant un any.
 
 
El regidor de Foment, Josep Llácer, de Compromís, ha recordat que el Taller d'Ocupació, en els tres anys seguits que funciona, s'ha configurat com a un excel·lent programa mixt d'ocupació i formació cofinançat pel Fons Social Europeu. "L'objectiu és millorar l'ocupació de les persones d'un conjunt de col·lectius específics, normalment sense treball,  per mitjà de la realització d'obres o serveis d'interés general" ha dit el regidor, que ha remarcat que "és una gran eina d’aprenentatge. L'alumnat rep una formació especialitzada i experiència professional que els facilita integrar-se en el mon laboral, a més de dur a cap tasques que milloren l’aspecte del municipi”.
 
 

Treball múltiple i divers que combina aprenentatge i practica multidisciplinar 

El treball dut a cap és múltiple i divers: la preparació i confecció dels llocs de pas, les zones enjardinades, els espais dedicats als jocs infantils, la preparació de les pèrgoles amb paviments de dibuixos distints , fonts per a beure, banquets... i com no, els treballs de delimitació del parc per separar-lo de la zona destinada a aparcament i la pintura dels murs. Tots i cadascun dels alumnes i professorat de les especialitats esmentades han posat el bo i millor per aconseguir el que, sense dubte, serà un dels espais singulars de la ciutat.

El solar ubicat entre els carrers Divina Aurora, Sant Josep i San Pere, és un solar que l'Ajuntament ha aconseguit en cessió de la Sareb. Allí hem vist sorgir del no-res realitzacions com un jardí vertical, usant canonades reciclades, i preparant també un sistema de reg a degoteig, o la creació en una de les zones del denominat "Jardí de l'Art", concebut com un espai on s'estimula la imaginació i la part creativa dels alumnes vallers, convidats per a participar en la creació del reciclatge creatiu, i on per exemples, és un goig comprovar com en el "Jardí de l'Art", rodes de vehicles usades s'han omplert de terra per fer de cossiols amb plantes.
 
 
Digne de ressaltar és que el Taller d'Ocupació aconsegueix també una altra finalitat: ser un referent social a Tavernes des del moment que el programa acull veïns i veïnes que es trobaven en situació de vulnerabilitat, molts per ser aturats de temps, i el taller els ha ofert un any un contracte de treball per a obres i serveis generals i socials, a més de rebre una formació que els permet obtenir un Certificat de Professionalitat que millora la seua qualificació professional .