L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 7 de maig del 2021

Un total de 51 poblacions es beneficiaran dels refugis d'animals abandonats de Tavernes i l'Alcudia


Les mancomunitats de dues Riberes i de la Safor-Valldigna han aprovat que l'arreplegada d'animals abandonats en la via pública s'efectue en els dos refugis a construir a l’Alcúdia i Tavernes, localitats que han ofert terrenys per acollir aquest servei.

Una reunió en el passat dimecres dels seus representants va confirmar que 21 municipis de la Safor-Valldigna i altres 30 de les Riberes s’han adherit al projecte i ja només queda per determinar el sistema de gestió dels albergs. Cal estudiar si es treballa amb associacions protectores per a un servei previst per al 2023 i que beneficiaria a 400.000 persones.

Els terrenys per a les instal·lacions havien impedit avançar en el projecte, fins que Tavernes va oferir uns terrenys de 3.500 metres per engegar un projecte de les dues Riberes i la Valldigna.  Posteriorment l’Alcúdia va oferir un altres terrenys i es van iniciar gestions amb la Mancomunitat de la Safor de manera que s'ha decidit crear dos albergs per oferir el servei a les tres comarques.

Gandia s’ha despenjat del servei, en voler un refugi en la seua ciutat, i Oliva no s’ha integrat en un  projecte que contempla dos refugis amb capacitat per a 200 animals i ampliable a 300 en casde necessitat. Es preveu una zona per a gats, on es podrà procedir a l’esterilització, i una altra per a altres mamífers que seria amb caràcter d’estada temporal.

Parcel·la oferida per Tavernes en el Polígon El Golfo

L’Ajuntament de Tavernes a través del regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, de Compromís, ha treballat en la preparació de la parcel·la urbanística cedida en el Polígon el Golfo. “El projecte, amb dos refugis, suposa un major benefici a les comarques implicades i un servei més eficient.  Els refugis estan localitzats en punts geogràfics estratègics, amb igual distancia entre comarques i grans poblacions i es facilita el servei i actuar simultàniament en tots els territoris. Un centre sempre pot servir de complement i reforç de l’altre” ha indicat Llatzer.

El fet de ser un servei per a 51 municipis suposarà un abaratiment de les despeses. En el cas del refugi valler, les previsions són una inversió de vora 650.000 euros, inclosos equipament i vehicles, amb una amortització a 10 anys. Els Ajuntaments pagaran la quota segons la població (un euro o poc més per habitant) però les subvencions i finançament de les Administracions poden reduir el cost. Tavernes estarà exempta durant 8 anys per la cessió que fa dels terrenys, la qual cosa suposa una quantitat aproximada d’uns 136.000 euros.

Els municipis adherits, segons ja ha publicat Levante-EMV,  són actualment, per la Safor-Valldigna i a més de Tavernes:  Ador, Alfauir, Almiserà, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Benirredrà, Daimús, Guardamar de La Safor, Miramar, Palmera, Potries, Rafelcofer, el Real de Gandia, Villalonga i Ròtova.

Per la Ribera:  l’Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Càrcer, Carlet, Corbera, Cotes, Cullera, l’Ènova, Favara, Fortaleny, Gavarda, Guadassuar, Llaurí, Llombai, la Pobla Llarga, Polinyà, Rafelguaraf, Real, Riola, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous i Castelló.