L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 13 de maig del 2021

PLENARI MAIG 2021: Tavernes demana a Hisenda reduccions en el rendiment aplicat a l'agricultura pel temporal Glòria


El consistori va aprovar en el ple de maig i per unanimitat una proposta per a instar al Ministeri d'Hisenda què reconsidere i incloga a Tavernes entre les poblacions amb dret a la reducció dels índexs de rendiment net aplicables en 2020 per les activitats agrícoles i ramaderes, especialment cítrics i caquis, atenent les circumstàncies excepcions produïdes pel temporal "Glòria "en aquesta zona (Imatge superior).

El regidor d’Agricultura, Emili Enguix,  ha assenyalat també  que aquesta demanda li l'han sol·licitat molts propietaris agrícoles com també s’ha sumat a la iniciativa el sindicat AVA, que ha donat a conéixer el malestar per la discriminació a Tavernes.

Manifestació a València 14 febrer 2020
 

El passat 28 d'abril de 2021 es va publicar en al BOE una Ordre per la qual es redueix en el període impositiu del 2020 els índexs de rendiment net aplicables en el mètode d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques per a les activitats agrícoles i ramaderes afectades per diverses circumstàncies excepcionals.

Tavernes va aprovar en el ple del 10 de febrer del 2020 una proposta conjunta on sol·licitava la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil derivat del temporal Gloria, i també les ajudes per a pal·liar-ne els efectes. No obstant, ara ha vist com el BOE no inclou Tavernes en la relació de localitats beneficiades per la reducció, cosa que sorprèn quan zones molt pròximes sí que s'han tingut en consideració, i això suposa un perjudici a les explotacions i causa malestar en el sector agrari.

 

Destrosses de "Glòria" als camps vallers

Recordem que entre els dies 19 i 21 de gener del 2020 el terme de Tavernes i les seues explotacions agrícoles, ramaderes i forestal, com altres de la Safor, la Ribera i la Marina, va ser afectat pel temporal "Glòria" amb una intensitat, extensió i abast fora del normal, i en el nostre terme van ser les produccions de cítrics i caquis les més afectades.