L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 21 de maig del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: És l'hora del PSOE

 

Alguns partits locals sembla que ¡per fi! s’han pres amb seriositat exigir a Madrid soluciones definitives per a les platges de Tavernes. Ho fan després que alguns hagen estat bastants anys “de vacances", en el cas de la Goleta sobre tot. Parlem de la dreta local,  que en els anys de govern de Rajoy no mogueren un dit, més bé el contrari,  van votar en contra de les esmenes de Joan Baldoví al pressupost de l’Estat, quan el diputat de Compromís exigia diners per a regenerar les platges de la Safor. Primer el PP, i Ciudadanos en els darrers pressupostos de Rajoy, votaren sempre en contra, inclosos els seus diputats valencians.
 
 

Caldrà alegrar-nos perquè fa uns dies el diputat de la Safor, Óscar Gamazo, demanava solucions al govern de Sánchez, cosa que mai el PP no havia fet durant el de Rajoy o  la valenciana María Muñoz, de Ciudadanos, també ha preguntat per les solucions. Més val tard que no mai. Però repetim: lamentem que siga ara, quan ja no governa el PP, i després d'anys d'haver mantingut un nivell reivindicatiu molt baix, nul realment,  suposem que per no molestar “el jefe” de Madrid. Són les coses dels partits d’estricta obediència madrilenya. I si no que li ho pregunten a Bonig.

En el cas de l'esquerra, ja hem dit que les esmenes i demandes de Compromís s'estavellaven en el Congrés sempre contra els vots de la dreta: les exigències de diners per a solucionar els problemes de les platges de Tavernes i de la Safor eren rebutjades una i altra vegada pel PP i els seus socis. El PSOE en aquells temps va recolzar amb el vot Compromís, però manava la majoria blava en el Congrés de Diputats. 

 

Ara també Joan Baldoví ha presentat una bateria de preguntes parlamentàries al Congrés, mentre que en el Senat és Carles Mulet qui fa una tasca semblant. Vorem que passarà, perquè fins ara Tavernes no ha tingut més sort amb el govern Sánchez que la que va tindre durant 8 anys amb el govern Rajoy.

PP, Ciudadanos i Compromís, com publicava Levante-EMV fa uns dies, són els partits que per ara han presentat iniciatives, cosa que suposem faran i també recolzaran PSOE i l'Esquerra vallera. Reprenem el títol inicial de l’article: és l’hora del PSOE, del qual per ara no es coneix haja presentat una iniciativa concreta al govern socialista de Sánchez. Repetim: va recolzar en altres moments les esmenes de Compromís, però ara ha de fer un pas endavant, ha de pujar el nivell de la seua implicació i jugar un altre paper, més d'acord amb la realitat, per fer arribar les reivindicacions de Tavernes a Madrid. 


 

És una obligació derivada de la circumstància que governa en coalició a l'Ajuntament de Tavernes i per tant ha de ser coportaveu de les explicacions que és donen al Ministeri/Govern Sánchez i també facilitar les gestions que es mamprenguen.

El pròxim dia 30 hi ha anunciada una concentració, i segurament  vorem un bon desembarcament de polítics de tots els colors. Esperem que no es quede en la foto i unes bones paraules a la premsa, sinó que siga el punt d’inflexió per la solució definitiva. 

És per això que, com a partit de govern a Madrid, a València i a Tavernes, esperem una major implicació socialista en la solució de la Goleta i és per això que ens hem atrevit a dir que és l’hora del PSOE. I no diguem res de nou: és el mateix que varem publicar quan Sánchez va arribar al govern de l'estat, tot i que fins ara res no ha canviat per a les nostres platges. 

Les opinions expressades en l'article són nostres, com a ciutadans vallers i no de cap partit, institució, etc.