L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.813
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:15.596

dimecres, 5 de maig del 2021

Una troncal d'aigua potable impedeix instal·lar els fanals al costat de la vorada en el carrer Blasco Ibáñez

 

De vegades en les obres, i sobre tot quan són obres grans i generals que afecten a un gran sector de la població, no tot l’executat queda a la vista dels veïns i veïnes. I de vegades, el que hi ha enterrat obliga a realitzar una actuació concreta i no prevista.

És el que succeeix amb les obres de millora i remodelació del carrer Blasco Ibáñez i adjacents, on s’han hagut de dur actuacions condicionades per la realitat de la construcció de fa 40 anys, quan es va urbanitzar la zona.

En instal·lar els nous fanals del carrer Blasco Ibáñez,  que dit siga de passada milloraran i augmentaran una deficient il·luminació anterior acabant amb la foscor, hem escoltat comentaris de veïns de que els fanals s’estan instal·lant massa separats de la vorada (bordillo en castellà) i arriben a molestaran els vianants.

 

I hem preguntat, i se’ns ha explicat i nosaltres ho expliquem, que és una actuació determinada per una d’aquelles realitats que no es coneixen fins obrir les voreres: s’ha comprovat que hi ha una conducció subterrània troncal, una gran canonada general d’aigua potable molt arrimada a la vorada, com es pot perfectament comprovar en les fotografies que publiquem d’ahir.

Per ajustar els fanals a la vorada, s’havia de desfer la conducció d’aigua potable de la zona. No cal ni dir això el que suposaria en temps i diners,  i per tant s’ha hagut de separar els fanals de la vorada, el mínim possible i que no impedesquen el pas. 



Els entrebancs i problemes que sorgeixen pugen molt els costos

La troballa d’aquesta conducció troncal d’aigua potable no ha estat l’únic dels entrebancs a l’hora d’executar la millora i reurbanització del carrers de la zona nord. Una altra, que no ha tingut massa nomenada per les xarxes,  ha suposat una modificació de projecte i un augment fort, sobre 400.000 euros, en les despeses d’execució.

Les obres dutes a cap de millora dels serveis (conduccions aigua potable, conduccions elèctriques i comunicacions, etc) va facilitar comprovar que les conduccions antigues, de la distribució de l’aigua potable a els edificis i habitatges eren de fibrociment, amb amiant, cosa avui dia prohibida per cancerigen.



 Això va obligar a redactar una modificació de projecte general per procedir al canvi de les canonades d’amiant per unes altres que complesquen la normativa sanitària general i la pròpia aprovada per l’Ajuntament, així com tot allò (conduccions, vàlvules, claus de pas...) que era evident estaven en mal estat d'ús o conservació.