L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 de maig del 2021

ÚLTIMA HORA: Nova normativa a partir d'aquesta mitjanit en la Covid-19 al País Valencià



Les mesures que ha imposat la Generalitat Valenciana i que entren en vigor a partir de les 00.00 hores de demà diumenge, o siga i dit d'una altra manera, entren en vigor avui a la 12 de la mitjanit. Estan resumides en la imatge de dalt i són entre altres:

1. El toc de queda entre la mitjanit de tots els dies i les sis del matí. Fins ara estava fixat de 22.00 a 6.00.

2. Espais d'ús públic, tant tancats com a l'aire lliure, i en domicilis particulars no es podran formar grups de més de 10 persones, excepte que siguen persones convivents (fins ara era sis persones el límit). 

3. Hostaleria: S'amplia l'horari d'obertura de l'hostaleria fins a les 23.30 (estava fixat a les 20.00) amb un canvi en l'aforament que passa a ser del 50% a l'interior de bars i restaurants i del 100% a les terrasses a l'aire lliure.

4. Aforament màxim en cinemes, teatres, pavellons o llocs de culte: és el 75% de la capacitat del recinte. L'aforament del 75% s'aplica també a locals comercials i de prestació de serveis. No cal usar mascareta en activitats com el bany en la mar, llacs, embassaments, rius o en altres zones, així com en piscines, en l'exterior o cobertes; la pràctica d'esport en el mitjà aquàtic, siga aquest natural o artificial, els períodes de descans abans o després del bany o la pràctica d'esport en el mitjà aquàtic i a l'entorn d'aquest.

Com es pot comprovar ja no hi ha confinament perimetral del País Valencià i es pot entrar i eixir lliurement.

Totes aquestes mesures que ja s'han donat a conéixer es publicaran mitjançant amb decrets de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en una edició extraordinària del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana perquè entren en vigor en la mitjanit d'avui, de dissabte al diumenge.

Les noves mesures estaran en vigor a partir de la mitjanit i durant 15 dies més, o siga, fins el dia 23 de maig.