L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 9 de maig del 2021

Campanya "Teatre a l'Escola" dirigida a l'alumnat de 3r i 4t de primària dels centres vallers, públics i concertats

 
La regidoria d'Educació que dirigeix Anna Bellver, de Compromís, ha dut a cap la campanya "Teatre a l'escola! dirigida a l'alumnat de 3r i 4t de Primària dels sis centres educatius de Tavernes, públics i concerts.
 
La campanya s'ha desenvolupat sota la forma de taller dirigit per Jordi Teatrer  i ha estat una bona ocasió perquè els xiquets i xiquetes alumnes hagen gaudit i aprés amb aquest tallers d'iniciació al teatre. La iniciativa ha estat molt ben rebuda des dels centres escolar i ha tingut com a objectiu fonamental apropar el teatre als més menuts de manera que han pogut conéixer les diverses tècniques teatrals a través de jocs.
 
 
La regidora Anna Bellver, docent de professió, ha remarcat que el teatre i aquest tallers són una eina educativa molt important perquè ajuden a l'alumnat a comunicar-se, en el sentit més ample de la paraula, i no nomes amb l'espectador que pot presenciar una obra, sinó que aprenen  a interrelacionar-se entre ells, a ser responsables i a cooperar amb un objectiu comú: la posada en escena de l'obra que estan aprenent.
 
 
També ha destacat el teatre com a eixa que motiva els alumnes a treballar en equip, a comunicar-se amb els demés companys i sobre tot a desenvolupar valors  com la solidaritat, la cooperació i la tolerància a més de ser una gran ajuda per a conéixer i per a resoldre conflictes des de la pròpia diversitat de l'alumnat que hi assisteix. 
 
 
I és que a traves del treball de l'expressió oral i de la no verbal, dirigits per Jordi Teatrer aprenen a expressar les emocions és un treball que resulta enriquidor i gratificant per a l'alumnat. Sense oblidar que és la pròpia improvisació dels joves actors i actrius i les diferents activitats de moviment del cos, de la veu i de distensió, les que fan que l'alumnat aprenga i represente una obra teatral amb una valuosa microinterpretació individual.