L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 13 de maig del 2021

El 17 és el "Dia Mundial del Reciclatge" i la regidoria d'Educació ha programat l'espectacle "Plàstic-tic-tic" per motivar l'alumnat valler

 
La Regidoria d'Educació que dirigeix Anna Bellver, de Compromís, amb ocasió de la celebració el pròxim dia 17 del "Dia Mundial del Reciclatge" ha organitzat la representació a la Casa de la Cultura de "Plàstic-tic-tic!, un espectacle que té com a objectiu conscienciejar xiquets i xiquetes en la necessitat de reciclar per cuidar el nostre Planeta.

Així, des del passat dimarts, els alumnes de primaria assisteixen a les dues sessions diàries programades dins del Pla d'Activitats Extraescolars educatius de la Regidoria d'Educació vallera en un espectacle espectacle de conscienciació, que com ha indicar la regidora vol recordar l’estratègia de Reduir, Reutilitzar i Reciclar.
 
 
Anna Bellver ha indicat que l'objectiu buscat "és reorientar el comportament de tots els ciutadans, i hem de començar pels més menuts, que la millora del medi ambient passa pel reciclatge. Cada vegada que reciclem evitem el malbaratament de recursos naturals en estalviar matèries primeres i energia, a més d'allargar la vida útil dels materials. El reciclatge és primordial des del moment que els residus tornen a ser recursos per obtindre altres objectes, d'ací la importància d'ensenyar aquesta metodologia des de menuts i que s'acostumen a la recollida selectiva i al reciclatge".
 
Una obra que posa en valor el reciclatge per salvar el Planeta

I amb aquest objectiu, de millorar el nostre Planeta, i educar els menuts en les 3R (Reduir, reutilitzar i reciclar) s'ha programat l'espectacle "Plastic-tic-tic! amb el protagonisme del valler Francesc Burgos com a "El Triangulista", un personatge que en altres ocasions ha estat el conductor de projectes teatrals per als més menuts.

 

L'obra pretén conscienciejar els menuts i ho fa mitjançant un argument  senzill: El Triangulista, cansat de la vida moderna, s’ho ha deixat tot i viatja amb  Pep Xoriguer, un ocell ben espavilat, amb un objectiu imminent: recollir els plàstics que embruten boscos i suren per l’aigua de rius i oceans. I amb aquesta premissa inicial viuen aventures, coneixen altres mons, estableixen noves amistats... 

Una peça teatral amb amb caràcter multidisciplinar on trobem teatre de text, d’objectes, d’ombres i gestual; clown; música en directe i  ambientacions sonores, com a principals ferraments creatives per aconseguir la motivació dels menuts i menudes en l'objectiu final: salvar el planeta, i ho podem aconseguir si reciclem. El mateix espectacle en dóna fe amb el vestuari, concebut sobre els preceptes del reciclatge i la reutilització dels materials.