L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 12 de maig del 2021

PLENARI MAIG 2021: El debat de pressupostos "déjà vu": sense cap esmena ni proposta, només critiques de la dreta


El debat del pressupost del 2021 va servir per a comprovar que, un any més, ens quedem sense vore propostes presentades des de la dreta perquè siguen incloses en el pressupost del 2021. Un any més, com va recordar l’alcalde Sergi González, la dreta local va criticar el pressupost presentat pel govern municipal però sense esmenes raonades, argumentades, i sobre tot sense la proposta econòmica que l’avale.

Un any més, la dreta local va usar la tàctica de distraure perquè el ciutadà no es fixe en els temes fonamentals, i de nou va usar la desqualificació dels pressupostos - que si no són bons, que estan mal fets, que si no pensen en els problemes, que si havien de dedicar diners públics a ajudes directes de pymes y autònoms, que si s’han de baixar impostos- o mesclar en el debat temes que no són del pressupost, com el col·lector, els fanals de Blasco Ibañez, la piscina, etc. etc.

El mateix de sempre:  debats que són "dejà vu" des del 2012 fins el 2021 on només canvien les formes però no els fons del temes. La dreta distreia, moltes vegades amb temes que no eren propis del debat pressupostari, mentre l’alcalde Sergi Gonzàlez els repetia i repetia, en especial al PP, que no havien  presentat cap proposta-esmena com calia: “les propostes no són, no poden ser vindre ací i dir feu això i allò, sinó que cal posar-les en un “full excel” i dir d’on es trauen els diners, quines partides es modifiquen”.

L'alcalde demanava, en especial a la portaveu del PP, concreció, que diguera les partides que volia canviar, en quin percentatge, quines partides pujava i quines minorava, i de quina forma tornava a quadrar el pressupost, recordant diverses vegades que el romanent del 2021 no podia passar directament a ser una partida del pressupost. El silenci com a resposta.


Una vegada més, i després de 6 anys de regidora, la portaveu del PP no  complia el procediment administratiu – això també li ho va recordar el regidor Llácer en un altre moment del ple- i no presentava esmenes com cal: dient clarament el valor de la proposta o de l'obra  a incloure o canviar, de quina partida del pressupost s'obtenien els diners, quina era la partida minorada ni tampoc feia el treball de quadrar de nou les partides del pressupost, i presentar-ho en un bonic “ull d’excel” com cal, com  a feina ben feta, com li demanava l'alcalde.

I després la traca final del debat: per justificar que no presentaven esmenes, la portaveu Eva Palomares afirmava que el PP les presenta al llarg de l’any, en els plenaris. El problema rau que les esmenes/propostes del pressupost s’han de presentar quan pertoca i on cal, que no es altre moment que el ple on es debat el pressupost.

En resum, una repetició, un "déjà vu" de la sessió d'aprovació del pressupost com les que hem vist des del 2011 ençà. I com solem dir, llàstima de dietes i indemnitzacions que paguem els ciutadans perquè quan arriba el moment -  sempre s’ha dit que l’aprovació dels pressupostos és un bon moment, el millor de cada any - no ens oferesquen cap proposta argumentada i avalada per xifres per a Tavernes.