L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 26 de maig del 2021

El regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, es reuneix avui la Delegada del Govern amb les actuacions en les platges com a motiu principal

 

 El regidor d’Urbanisme i primer tinent alcalde de Tavernes, Josep Llácer, de Compromís representarà a Tavernes en la reunió prevista avui dimecres a la Delegació de Govern, i amb la Delegada valenciana, la socialista Gloria Calero, per abordar la situació de la costa i platges a la nostra ciutat i platges de la Safor.

A més de Tavernes, estaran presents en la reunió alcaldes o regidors de les poblacions de Bellreguard, Oliva, Piles, Daimús, Guardamar i Miramar, tots els quals traslladaran les exigències dels municipis perquè Demarcació de Costes, en nom i representació del Ministeri de Transició Ecològica,  inicie actuacions urgents per protegir la costa davant la transgressió marina que  es pateix, i més accentuada en la darrera dècada.

Malestar entre les poblacions afectades, més encara quan Costes va indicar temps arrere que anava a canviar la prioritat de les actuacions previstes en les costes de la Safor, de manera que passaren a ser de mitjana a alta per accelerar els projectes previstos, cosa que per ara no s’ha dut a cap, i també perquè enguany no s’ha efectuat cap actuació ni aportació d’arena, amb el consegüent perjudici per al sector turístic de les ciutats afectades.

  

Demà dijous s'inicia una retirada de pedres i abocament de 1.500 m3 d’arena

En el cas de Tavernes cal indicar que l’actuació que Costes va prometre que executaria està prevista que comence demà dijous, dia 27, amb una actuació a la Goleta però només en la zona on es troba l’edificació que coneixem com a “l'avio”, i que serveix d’eixida a l’aigua del llac en moments de plena per grans pluges.

En aquesta zona, tal com vam publicar, està prevista la retirada de les pedres existents en el lloc concret  i l’aportació d’uns 1.500 metres cúbics d’arena que serviran per a “reconstruir” mínimament aquesta part de la platja.

La reunió en Costes i l’actuació a la Goleta arriba a escassos dies de l’anunciada concentració reivindicativa convocada per l’Ajuntament i que demana al govern de coalició del PSOE-UP de Sánchez mesures urgents per protegir i salvar les platges de Tavernes i la Safor. En el cas de Tavernes i en especial la Goleta, per la seua proximitat a la desembocadura i espigó del Xúquer, són les que pateixen els efectes de la transgressió, que ha crescut a un ritme tal que en una dècada pot desaparèixer la platja de la Goleta, quan va 50 anys era un gran arenal.