L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.610
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 34.025

dimecres, 26 de maig del 2021

INFORME I UN REPORTATGE FOTOGRÀFIC: Tot el que cal saber i vore en el Parc del Cambro, un espai de trobada, de jocs i gaudi per a tota la barriada i la ciutat


 Demà dijous, per la vesprada i en horari de 18 a les 20 hores, els veïns i veïnes de la barriada podran visitar el "Parc del Cambro - Jardí de l'Art", i conéixer un espai totalment nou dedicat a la barriada i a la ciutat, fruit del treball i dedicació de l'alumnat del Taller d'Ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes III". 

 

 

Les visites seguiran divendres, en horari de 11 a 13 hores, i en els dos casos els/les alumnes del taller faran de guia i explicaran als visitants el treball realitzat en cada espai i zona de jocs. Tots han posat el bo i millor en aquest Parc del Cambro. El seu esforç i treball, un molt de dedicació i il·lusió, des de les idees bàsiques que,  amb el temps i l'aportació de tots,  han anat creixent,  madurant, s'han canviat de vegades per evolucionar a millor  fins a obtindre el resultat final que les fotografies ja permeten comprovar.  

El Parc del Cambro està a punt de convertir-se en el lloc de descans, d'oci i  de trobada de la barriada. Un espai singular que s'ha construït en un solar ubicat entre els carrers Divina Aurora, Sant Josep i San Pere, i que l'Ajuntament en la passada legislatura, i després de gestions que duraren mesos i mesos, va aconseguir-ne la cessió de la propietaria Sareb amb el compromís de destinar-lo a usos socials.  

 

Les dones i els homes del Taller d'Ocupació, el gran motor del parc.

Les dones i els homes - alumnat i professorat-  de “Millorem III” han estat la peça clau perquè, a més dels suggeriments i les idees, han buscat les solucions per a desenvolupar-les, s'han enfrontat als problemes i han aprés a resoldre’ls, sempre amb el consell i la direcció de l'equip directiu-professorat. Al llarg dels mesos, i com a pràctica del taller, s'han aportat treballs i idees que han estat escoltades, valorades, discutides, s'han canviat, han evolucionat amb la participació de totes i tots i moltes s'han pogut executar i dur a la pràctica en el Parc del Cambro.

El taller d'ocupació té una vessant formativa, d'ensenyaments teòrics, que es compaginen amb les pràctiques laborals on es posa en pràctica els coneixements adquirits. Molts alumnes era la primera vegada que s’enfrontaven a tasques quasi professionals, d’obra, pintura i jardineria; que lluïen, pintaven, posaven paviment, preparaven formigó, utilitzaven la radial, el martell pneumàtic o la formigonera, preparaven una zona de plantació, muntaven un sistema de reg, aplicaven un tractament fitosanitari, instal·laven un jardí vertical… tot un component multidisciplinar com a millor manera de preparar-se per a exercir una professió després de rebre un Certificat de Professionalitat que millora la seua qualificació professional.

 

El Parc del Cambro com a espai on gaudir dels sentits 

El "Parc del Cambro-Jardí de l'Art" està concebut com a espai on gaudir amb tots els sentits. S’ha jugat amb formes, colors i textures, s’han buscat perspectives i s’han introduït elements en principi impropis: canonades de PVC, palots de la pelaora, macarrons d’instal·lacions elèctriques… S’ha fet amb la intenció de convidar als usuaris, persones de tes les edats, a estimular la imaginació, la fantasia i la part creativa que totes i tots tenim a partir del reciclatge d'elements, que troben una segona vida i una nova utilitat.

El personal del taller “Millorem III” espera que la passió que s’ha posat en aquest projecte es transmeta a totes les persones que a partir de demà dijous gaudiran d’aquest nou espai públic. 
 

 Un gran treball del Taller d'Ocupació  "Millorem Tavernes III" 

L'alumnat i professorat del taller ha estat el responsable i artífex d'aquesta realitat que obrirà demà les portes. Un taller que arriba enguany a la tercera edició i que suposa una inversió de l'Ajuntament de 720.619,20 euros procedents de fons propis i d'una subvenció aconseguida del programa  "Labora", el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. Un total de 30 alumnes i 6 professors s'han pogut contractar durant un any amb .
 
Josep Llácer, regidor de Foment Local, considera que després de tres anys el Taller d'Ocupació s'ha configurat com a un excel·lent programa mixt,  d'ocupació i de formació, que millora la situació de molts vallers/es, normalment sense treball i els ofereix una formació especialitzada i l'experiència professional de les practiques. Tot això els facilita integrar-se en el mon laboral, obtindre un Certificat de Professionalitat, i participar en tasques i projectes que milloren el municipi.
 
La nostra enhorabona a l'equip del Taller d'Ocupació