L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 26 de maig del 2021

Una gran decepció i frustació: Costes no actuarà en les platges abans de l'estiu. La solució definitiva va per a anys...



Costes no té prevista cap actuació important en les platges de Tavernes. Ni a Tavernes ni a les platges del sud de la Safor. És la principal conclusió, trista i decebedora, que es pot dir de la reunió que avui ha mantingut el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, en Delegació de Govern a València i on han estat presents tant la delegada del govern del PSOE de Madrid, Gloria Calero, i el Cap de Demarcació de Costes, Antonio Cejalvo (fotografia superior).

Una reunió, on  a més de Tavernes, estaven presents els responsables dels Ajuntaments de Bellreguard, Oliva, Piles, Daimús, Guardamar i Miramar, afectats i damnificats per la situació de les seues platges, més encara després de la DANA Glòria i següents. La reunió s'ha iniciat amb una torn d’intervenció dels representants municipals on cadascú explicava els problemes de les respectives platges.

Josep Llàcer, en un ple municipal

 
Sense intervenció, molts problemes a Tavernes en els serveis de platja

El regidor Llàcer ha deixat ben clar que si Costes no efectua cap intervenció seriosa abans de l’inici de la temporada estival, Tavernes no podrà instal·lar com cal les passarel·les, platges accessibles ni oferir un correcte servei de Salvament i Socorrisme. La insistència del regidor ha anat sempre dirigida a reclamar una actuació d’urgència “per almenys poder oferir un servei digne a l’estiu als ciutadans i estiuejants”.

El responsable de Costes, Antonio Cejalvo, ha confirmat que no hi haurà aquest actuació a gran escala, justificant-ho en base a distints problemes mediambientals i de contractació, i confirmava que només tenia previst la retirada de les pedres en el tram de la Goleta davant del llac, i una reparació de la platja amb una mínima quantitat d’arena.

Any 2000, quan la Goleta tenia arena..

Dos projectes que es volen definitius

Antonio Cejalvo ha confirmat que Costes prepara per a Madrid  la licitació de dos projectes, un per a Tavernes i un segon per a les platges del sud de la Safor,  que en teoria es vol que siga la solució del problema: 1 milió de metres cúbics d’arena per a Tavernes i 1’7 milions per a les platges del sud.

L’arena s’extrauria de dragues que es farien dins de la mar per abocar-la en les respectives platges. Davant la proposta, el regidor Llàcer ha assenyalat la necessitat que, davant de la despesa que això representava, caldria posar en marxa un sistema de retenció de l’arena. Ací ha recordat el projecte presentat per Tavernes a Costes perquè instal·le una malla geotèxtil que servesca de retenció a l’arena i evite la seua desaparició pels temporals, almenys mentre no s’arribe  a l’execució de la solució definitiva. Costes no ha concretat res, fora d’estudiar la proposta. 

Només està previst retirar aquestes pedres

La cosa va per a llarg segons es dedueix

Sobre la proposta de licitació enviada a Madrid per poder redactar el projecte que es vol definitiu, cal indicar que la valoració que ens ha fet el regidor de Compromís, Josep Llácer, no es massa optimista i tot deriva dels mateixos terminis administratius que solen tindre les grans obres com aquesta.

Cal considerar, i Llàcer després de dos legislatures com a regidor d’Urbanisme té experiència, que el termini en el temps serà bastant llarg. Cal redactar el projecte, l’aprovació i la consegüent licitació d’execució serà cosa d’un parell d’anys, i una vegada adjudicat, serà l’execució material que poden representar altres dos anys, amb la qual cosa considera que ens anirem als 5 anys com a mínim per a poder vore alguna cosa en concret. Ací recordava que hi haurà un estudi i tràmit mediambiental per fer la draga, que suposa temps, i també cal comptar amb la disponibilitat del Ministeri i Costes per a fer aquesta inversió, que tal com s’ha plantejat serà de bastants milions d’euros. 

Platja de Tavernes on també es nota la pèrdua d'arena

Llacer ha reclamat a Costes actuacions periòdiques fins a una solució definitiva que permeten a Tavernes oferir serveis  a l’estiu, salvar la temporada i pal·liar el perjudici econòmic que la ciutat pateix, en afectar la situació al turisme, comerç i hostaleria.

La Delegada del govern de Sánchez a València s’ha compromés a una reunió amb el Ministeri, on transmetrà les demandes de les poblacions però  sense donar cap opció als alcaldes  o representants a estar-hi presents en ella “ja que es faria amb els tècnics dels ministeri".

Al final el mateix de sempre i portem anys: estan estudiant, estan veient però com solem dir els valencians... de forment, ni un gra!  I diumenge concentració reivindicativa a la Goleta a les 12 del migdia!