L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 11 de maig del 2021

PLENARI MAIG 2021: L'Ajuntament aprova un pressupost de 16 milions amb el vot en contra de la dreta local (PP i CS)


El pressupost de l’Ajuntament de Tavernes per al 2021 va ser aprovat en el ple d’anit amb els vots del govern municipal (Compromís i PSOE) i l’Esquerra (fotografia superior). La dreta local, PP i Ciudadanos va votar en contra d’una proposta d’alcaldia que presentava un pressupost equilibrat en els ingressos i despeses per valor de 16.106.888,65 euros, o siga 261.643,47 euros (un 1,60% menys) del que va regir en el 2020.

L’alcalde Sergi González, responsable de la Hisenda Municipal, explicava que l’objectiu del pressupost  municipal és cobrir  les necessitats bàsiques de la ciutadania i  millorar, en la mesura del possible, la vida de les persones de Tavernes.

L’alcalde afirma que el pressupost del 2021 és la continuació del passat, un any completament  excepcional per la pandèmia i per les tempestes  que va  obligar a usar molts recursos  no previstos per l’Ajuntament i ara,  amb el que ja es coneix, s’ha definit un pressupost que s’ajusta a les necessitats  que té Tavernes i que cap persona quede enrere i eixim junts d’aquest cicle de crisi que estem sofrint.

Algunes notes sobre els capítols de despeses

Sergi González va explicar alguns capítols del pressupost, i en el cas del dedicat a despesa de personal indicava s’incrementa en més de 300.000 euros per  la pujada salarial fixada pel govern espanyol.  També per l’augment de la consignació  dels llocs  d'agent  de la policia  local  que passen a ser agents en propietat, cosa que millorarà  molt el compliment  de les ordenances  i la  seguretat  ciutadana  i això  anirà  en  benefici  de  la  convivència  de  la ciutadania de Tavernes.

La despesa corrent s’ajusta pel fet  d’adjudicar  contractes  majors  per  a serveis  bàsics  (combustibles, material  de  construcció,   material  de  fontaneria,...) i això és una  major eficiència en la utilització dels nostres recursos.

La  despesa  financera,  bàsicament  els  interessos  dels  préstecs,  passa  de  66.000 euros en 2020 a 20.000 euros en 2021, o siga es pagarà un  70%  menys d’interessos gràcies a la bona gestió pressupostària dels últims anys i que ha permés estalviar diners en interessos dels préstecs de l’Ajuntament.


La despesa de les transferències corrents a clubs, associacions  locals  i Mancomunitat  de  la  Safor,  no té variació, recordant que la dedicada a clubs i associacions és  280.000 euros.

Respecte  a  les  inversions, bàsicament son millores en programes i equips informàtics, equipament per a la casa de la cultura  i  la inversió  plurianual  del  tram  final  de  la fase  2 del col·lector, amb més de 500.000 euros. La resta de inversions – sobre els 2 milions d’euros- es contemplen dins de l’apartat del romanent del pressupost del 2020.

L’alcalde va recordar que la suspensió de les regles d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa pel govern de l’estat, permet a l’Ajuntament usar el romanent de tresoreria  disponible  per  a qualsevol  despesa. Així recordava que l’Ajuntament ja ha aprovat una modificació  pressupostària de més de 2  milions  d’euros  per a inversions diverses que, sobretot, faran que Tavernes siga una millor ciutat.

González va posar l’atenció en el fet de contemplar un préstec de  450.000   euros   per  a  cobrir les obligacions d’inversions, majorment en el  col·lector de la platja, i va dir que es contempla l’amortització amb l’excedent de romanent de tresoreria del 2021. Aquesta operació ve obligada perquè la legislació de les hisendes locals no permet usar el romanent de tresoreria com a partida inicial en el pressupost, per tant es faria una operació semblant a la del canvi de gespa del camp de futbol: es va el préstec, que si que entra com a partida en el pressupost, per pagar-lo després amb el romanent, ja que la llei si permet pagar préstecs.

Com a conclusió general, l’alcalde assenyalava que el  pressupost  del 2021 s’ajusta a les necessitats de Tavernes i permetrà proporcionar millors serveis públics a la ciutadania i, dins de les possibilitats, ens permet seguir fent inversions per a millorar el nostre poble i el nostre entorn. Molt important, tot sense pujar cap impost ni cap taxa.

Ampliarem la informació del debat en el ple.