L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 30 de maig del 2021

Parlament de l'alcalde a la Goleta: "Hem tingut paciència, però ja no podem més! Volem solucions ja, perquè estem “amb l’aigua al coll” i Tavernes no aguanta més.

 

El parlament de l'alcalde de Tavernes, Sergi González, en nom de tot  Tavernes i visitants de es nostres platges, resum ben bé la decepció general i fa una denuncia de la falta d'actuacions del Ministeri de Transició, tant en passades legislatures i governs, les de Rajoy, com ara mateix amb Sánchez. 

El parlament ha recordat les causes de la situació que vivim, amb construccions en altres llocs que ens deixen sense platja, i ha deixat ben paleses les reivindicacions de la nostra ciutat, les mateixes que les de tantes poblacions de la Safor. El seu parlament ha estat una crida a continuar exigint un tracte just pel Ministeri, responsable com a únic competent legal de la solució definitiva i ha demanat respecte i un tracte just a la nostra ciutat.

Reproduïm integre un parlament que, pensem, representa i assumeix el sentiment general de totes i tots els veïns.


 

Parlament de l'alcalde als veïns concentrats a la platja de la Goleta

"Veïns i veïnes de Tavernes, residents d’altres comunitats que ens visiteu, amics i amigues de les poblacions de la rodalia,  càrrecs polítics autonòmics i també nacionals, moltes gràcies per acudir!!

En primer lloc voldria posar de manifest la implicació de tots els partits polítics de Tavernes en aquesta causa  que,  com hem dit en diverses ocasions, és el primer problema que té Tavernes ara mateix . I la solució al problema cal de la unió i l’esforç de tots. Moltes gràcies a tota la corporació municipal, pel recolzament incondicional.

Tavernes avui diu prou!! Avui el poble de Tavernes manifesta que estem cansats de promeses incomplides, de falta de manteniment a les nostres platges i sobretot de falta d’una solució definitiva que protegisca la nostra costa.

Hem arribat a un punt en el qual la deixadesa que estem sofrint com a platja és ja insostenible, insuportable. Les nostres platges moren, i els responsables que han d’impedir que això passe, no estan fent res per evitar-ho.

 
 
 Avui  és el dia que a Tavernes alcem la veu, estem amb l’aigua al coll; avui és el dia que anunciem públicament que la nostra paciència s’ha esgotat, avui és el dia que anunciem que ja no ens valen excuses, i avui és el dia que anunciem que anem a dur endavant tot allò que siga necessari, incloses per suposat, accions legals contra els responsables, contra Demarcació de Costes i contra el Ministeri de Transició Ecològica del Govern d’Espanya, perquè Tavernes tinga el respecte que mereix i la platja que necessita. 

Mireu, fa alguns anys, ací en la platja hi havien desenes de metres d’arena, hi havia una platja envejable, que tot el món podia disfrutar. Tot el món en quedava meravellat, però diferents circumstàncies i diferents construccions artificials que s’han fet, sobretot a la zona nord, l’escullera de la desembocadura del Xúquer, han provocat que la nostra costa vaja poc a poc desapareixent, fins al punt on estem ara, amb l’aigua damunt de les edificacions.

Cap responsable està fent res, d’una manera pragmàtica, efectiva, per solucionar aquest problema. Cap organisme competent assumeix les seues responsabilitats. No mereixem a Tavernes un millor tracte? Algú creu que no mereixem que se’ns valore un poc més? Nosaltres pensem que sí, totes les poblacions mereixen un tracte just i això és el que avui estem reclamant ací, un tracte just, ni més ni menys, un tracte just!!

 

 

 

 

"Cap organisme oficial assumeix la seua responsabilitat. La nostra paciència s’ha esgotat, avui és el dia que anunciem que ja no ens valen excuses. Exigim solucions perquè estem amb l'aigua al coll, ja no podem més. Volem solucions i les volem ja perquè Tavernes ja no aguanta més, Tavernes existeix..."

 

No podem estar escoltant que es plantegen ampliacions de ports on es prioritzen els interessos econòmics d’alguns i que ningú es preocupe de mantindre les platges, on per cert, enguany ni la reposició d’arena habitual hem tingut . Tot el món sabem que eixa regeneració no era solució, que eixa arena durava fins la següent tempesta però almenys ens permetia passar l’estiu d’una manera decent, en unes condicions mínimes. Enguany, ni això! Es veu que per a alguns Tavernes no existeix.

Què podem fer a partir d’ara? El primer ho fem avui, mostrar unió, mostrar força, mostrar que Tavernes està unida en aquesta causa, mostrar el malestar que tenim com a poble davant aquesta situació de deixadesa i mostrar que estem disposats a arribar fins on calga perquè arriben les solucions definitives a la nostra platja. 


 El missatge que Tavernes transmet és que ja no ens valen les promeses, ja no ens valen titulars de premsa, hem sigut prudents, hem tingut paciència, però ja no podem més!! Volem solucions, i les volem ja, perquè estem “amb l’aigua al coll” i ja Tavernes no aguanta més.

Moltes gràcies a tots per vindre, moltes gràcies pel recolzament.  Tavernes està unida i Tavernes va a seguir lluitant per tindre les solucions que necessitem i,  sobretot, que ens mereixem".