L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 19 de maig del 2021

El Centre Internacional de Música Medieval tanca el curs acadèmic entre el 4 i el 6 de juny amb activitats i concerts musicals.


El Centre Internacional de Musica Medieval (CIMM), que té la seu en el monestir de Santa Maria de Valldigna, i és el  primer centre dedicat a la música medieval amb formació continuada a l'estat espanyol, ha preparat un programa amb concerts, activitats formatives i visites guiades per tancar un any acadèmic en el qual ha arribat als 500 alumnes. Les activitats es desenvoluparan en la mateixa seu de Simat entre el 4 i el 6 de juny.

El programa oferirà, d'una part, propostes formatives, amb classes de les assignatures d'arpa, cant medieval, vents de llengüeta doble, samfoina o viola de roda, simfonia i organistrum i cant gregorià, mentre que per altra hi ha l'apartat dedicat al turisme i el coneixement de la cultura amb les visites guiades al monestir de Santa Maria de Valldigna, adscrit a la Ruta dels Borja, i a la mesquita de la Xara. També s'han programat tres concerts en directe per posar el punt i seguit a la seua activitat, en marxa des de gener del 2020.

Eloqvuencia

  Seran per tant tres dies en els quals la Valldigna gaudirà d'actes per a professorat, alumnat i públic amant de la música medieval. El divendres, 4 de juny, a les 19.00 hores "Eloqventia" oferirà un concert en format duo, amb la proposta, titulada Danzas imaginarias, que s'ha convertit en la més innovadora i característica d'aquesta formació que integren David Mayoral i Alejandro Villar. Un recorregut per la música instrumental de la Baixa Edat Mitjana a través d'una sèrie d'obres interpretades exclusivament amb flauta i percussió.

El dissabte 5 de juny seran classes especialitzades en horari de matí i vesprada amb alguns dels professors que enguany han impartit les assignatures al CIMM: cant medieval amb la professora Maria Jonas;  samfoina, simfonia i organistrum amb Jota Martínez; vents de llengüeta doble i flautes amb Silke Schulze; lectura i llenguatge musical amb Lucía Martín-Maestro i arpa amb Manuel Vilas.

 

María Jonás i Jota Martínez

 El dissabte serà el dia de comiat del curs acadèmic del CIMM amb un concert a les 19.00 hores de la cantant marroquina Samira Kadiri en base al repertori musical tradicional de l'època medieval en la Península Ibèrica. Estarà acompanyada pel multiinstrumentista grec Yannis Papaioannou i el kanun del músic búlgar Georgi Dimitrov. Presentaran un repertori ple de música andalusina, sefardita del Marroc i cant sufí aljamiat, al costat de cançons sefardites de Grècia, Turquia i Bulgària.

Les classes continuaran el diumenge 6 i el colofó final serà el concert oferit pels propis alumnes i professors com a resum de tot el desenvolupat durant el curs.